Bayburt'ta 23 Nisan coşkusu

Bayburt'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve Bayburt Valisi Hasan İpek'in şeref defterini imzalamasının ardından törenlere Cumhuriyet Caddesi'nde devam edildi.

Vali Hasan İpek, Garnizon Komutanı Vekili Topçu Albay Cemal Ulusoy ve Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, ?Bugün Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin açılış tarihi olarak 23 Nisan 1920 gününün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 92. yılını kutluyoruz. TBMM'nin açılışı, İstiklal mücadelemizin en önemli kilometre taşıdır. Aziz milletimiz, bu tarihten itibaren ülke yönetiminde söz sahibi olmuş, kendi geleceğini, kendi iradesiyle şekillendirmiştir." dedi.

Atatürk'ün, cumhuriyetin geleceğini gençler ve yarının sahipleri çocuklara emanet ettiğini kaydeden Doğan, "Atatürk, çocuklarımıza ve gençlerimize güvendiğini şu sözlerle ifade etmiştir; ?Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.' Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, geleceğimiz açısından önem arz etmektedir." diye konuştu.

Törende Şehit Recep Eşiyok İlköğretim Okulu öğrencilerinin ?Aşık, Maşuk', Bayburt İlköğretim Okulu öğrencilerinin kolbastı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü sporcularının karate gösterileri sergilendi. Ayrıca Bahir Necati Sorguç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Halk Oyunları Ekibi de folklor gösterisi sundu. Tören; öğrencilerin şiirler okuması, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber