Döner sermaye çıkınca, hastanelerde puan yarışı başladı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir Sağlık Memuru olarak çalıştığım kurum olan ... Devlet Hastanesinde kendimce yanlış olduğunu düşündüğüm uygulamalardan bahsetmek istiyorum.

Bakanlığımıza bağlı tüm kuruluşlarda olduğu gibi ... Devlet Hastanesinde de çok şiddetli bir puan yarışı vardır. Örneğin Devletten 1.200 YTL civarında maaş alan bir Uzman Doktor puanına göre aylık 1.500 - 3.000 YTL araasında bir Döner Sermaye alabilmektedir. Ancak doktorlarımıza bu da yetmemektedir.

Burada tabiki tüm doktorları suçlayamam.... Ama aşağıda anlatacağım örneği her gün yaşıyorum... Sanırım bu yazıyı okuyan diğer sağlık çalışanları da benzer örnekler verecektir.

Örnek: Hafta sonu Acil Servise müracaat ederek kol yada ayağı alçı atele alınan bir hasta Pazartesi günü Ortopedi Polikliniği'ne kontrole çağırıldığında Ortopedi Uzmanı Ateli çıkarttırıp tekrardan aynı ateli yaptırır. Çünkü, bu şekilde 50 - 100 puan arasında haksız bir kazanç sağlar. Tabii Alçı - Ateli yapan da çıkaran da sağlık memurudur. Ancak bu işlem sonucu puanlar kendisi bizzat yapmadığı halde doktorun hesabına yazılır.

Acil Servisten bir örnek verelim...

Acil de Dikiş atılması olarak bilinen Kesi Suturasyonun puanları 50'den başlar ve 200'e kadar kesinin boyutuna göre değişir. Bu kesileri diken Sağlık memuru'dur ama puanı "Dikelim" diyerek "DOKTORLAR" kazanır. Bunun gibi yüzlerce örnek.

Sağlık Bakanlığındaki yetkili ve ilgililere saygıyla duyururum.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Sağlık memuru

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber