Altan: Yenilenmezsen yenilirsin

Gazeteci Yazar Prof. Dr. Mehmet Altan, özellikle iş dünyasının gittikçe gelişme kaydeden düzeni en iyi şekilde takip etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci-Yazar Altan, Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneğinin (BİRSİAD) davetlisi olarak Hatay'da işadamları ile bir araya geldi. ?İdeal İş Adamı ve İş Yönetimi? Konulu konferansa Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, HAGİAD Başkanı Aykut Özbuğday başta olmak üzere Şube Müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Düzenlenen etkinlikte küçük problemleri çözmek için küçük adımlar, büyük problemleri çözmek için büyük adımlar atılması gerektiğini söyleyen BİRSİAD Başkanı Ali İşgören gelişen ve değişen dünyada birikmiş problemleri çözmek için çok yoğun olarak ortak akıl toplantılarına ihtiyacın olduğundan bahsetti.

İşgören, ?Gelişen ve değişen dünyada birikmiş problemleri çözmek için çok yoğun olarak ortak akıl toplantılarına ihtiyacın olduğu bir gerçektir. Sivil toplum kuruluşlarının vazifesi ortak aklı işlettirmek ve geliştirmektir.? dedi.

Son yıllarda ekonomik göstergelere yansıyan rakamların iş dünyasını mutlu ettiğini de sözlerine ekleyen İşgören, "Ekonomimizin birçok alanında iş adamlarımız başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Özellikle büyüme rakamları dünyanın gözünü bir kez daha ülkemize yönlendirmiştir. Uluslararası birçok şirket yatırım ve yönetim üssü olarak ülkemizi tercih etmektedir. Buy durum ülkemizin dünya ekonomi liginde ki itibarının arttırmaktadır. Ekonominin yeni rekorlar kırabilmesi dünyada saygın bir yere gelebilmesi istikrar ortamına bağlıdır. Ülkede istikrar varsa işadamı daha emin adımlarla geleceği bakacak ve ilerleyecektir? dedi.

?İdeal İş Adamı ve İş Yönetimi? konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Mehmet Altan ise dünyanın çok küçük bir küre olduğunu ifade ederek, ?İş dünyası bu küreye duyarsız kalmamalı? dedi.

Bursa'daki otomobil üreticisinin Hindistan'daki gelişmeleri dahi takip etmesinin gerekliliğinden bahseden Altan, ?İşadamları dünyadaki gelişmeleri takip edemediği süreçte işini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Ben diğer firmalardan farklı ne yapabilirim sorununu hep kendine sormalıdır. İş dünyası zamana, yeniliğe ve değişime açık olmalı. Yani ?Yenilenmezsem yenilirim? düşüncesiyle hareket etmeli. Hatta teknolojiyi çok iyi kullanmalı. Çünkü kol gücünün yerine teknolojinin hakim olduğu bir dönemdeyiz? şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Yazar Altan yeni kitabını imzalayarak işadamları ile sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber