Bakan Şahin: Çocuklarımızı teknolojiden güvenli şekilde istifade ettirmeliyiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocukları daha güvenli şekilde bilgi ve teknoloji çağının imkanlarından istifade ettirmek gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce JW Marriott Otel'de düzenlenen 4. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu başladı. Sempozyuma TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumda konuşan Fatma Şahin, bakanlık olarak bir taraftan çocuk haklarının geliştirilmesi, bir taraftan da çocuk istismarının önlenmesi için politikalar yürüttüklerini dile getirdi. Hukuki anlamda atılması gereken tüm adımların atıldığını vurgulayan Şahin, ihmal ve istismara uğrayan çocukların hukuki sorunlarının çözümü için Adalet Bakanlığı ile ortak çalıştıklarını kaydetti. Teknolojinin kullanımı konusunda bir taraftan çocukları eğitirken bir taraftan da aileleri bilinçli hale getirdiklerini aktaran Şahin, "Çocuklarımızı daha güvenli şekilde bilgi ve teknoloji çağının imkanlarından istifade ettirmek zorundayız." dedi.

Teknolojinin ahlaki değerlerle bütünleştirilmesi gerektiğini anlatan Şahin, çocukları bilgi ve teknolojiyi kullanan, soran ve sorgulayan, kendi düşünce dünyasını geliştiren insanlar olarak yetiştirmenin önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber