Hak-İş: 1 Mayıs'ı ortak kutlama anlaşmazlığı bizden kaynaklanmadı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, daha önce kararlaştırılan 1 Mayıs'ın 6 konfederasyon ile birlikte kutlanması kararında, bazı konfederasyonların kırmızı çizgileri nedeniyle birlikteliğin sağlanamadığını açıkladı. Hak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş ve Memur-Sen olarak Türk-İş ile birlikte birlikteliğin sağlanması için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Arslan, ?Bazı örgütler kendi önceliklerini mutlaka bildirilerden 1 Mayıs kutlamalarında yer almasını istemiştir. 6 konfederasyon birlikte bu çalışmaları yaptık. Birlikte çalışmanın gereği olarak da düşüncelerimizi ortaklaştırabilmeliydik.? şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Hak-İş Genel Başkanı Arslan 1 Mayıs'ı ortak kutlama kararı aldı. Kararı Memur-Sen Konferans Salonunda Gündoğdu okudu.

Memur-Sen ve Hak-İş'in ortak çağrıda bulunacağı kutlama Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleşecek. Kararın okunmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Arslan, önceden 6 konfederasyon olarak ortak düzenledikleri 1 Mayıs etkinliklerinde bazı konfederasyonların kırmızı çizgilerini öne sürmesi nedeniyle birlikteliğin sağlanamadığını açıkladı.

Sorunun kendilerinden kaynaklanmadığının altını çizen Arslan, birlikteliğin sağlanabilmesi için Türk-İş ile birlikte çok çaba sarf ettiklerini anlattı. Arslan, "Bizim amacımız 6 konfederasyonla birlikte kutlayabilmekti. Ama bizden kaynaklanmıyor. O sorun da şudur; Bazı örgütler kendi önceliklerini mutlaka bildirilerden 1 Mayıs kutlamalarında yer almasını istemiştir. 6 konfederasyon birlikte bu çalışmaları yaptık. Birlikte çalışmanın gereği olarak ta düşüncelerimizi ortaklaştırabilmeliydik.? dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ise alınan kararı okudu. Tüm meslek örgütleri ile birlikte 1 Mayıs'ta alanlara ineceklerini belirten Gündoğdu, ?Sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2012'de Tandoğan başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız.? ifadelerini kullandı. Hükümet ve işverenlere çağrıda bulunan Gündoğdu, kıdem tazminatı haklarını korunmasını, örgütlenmenin önünün açılmasını, taşeronlaşmadan esnek kuralsız çalışma biçimlerinden vazgeçilmesini istedi.

ARSLAN: HÜKÜMETİN SON YILLARDA ATTIĞI ADIMLARI ÖNEMSİYORUZ

Kararın açıklanılmasının ardından Hak-İş Genel Başkanı Arslan da bir açıklama yaptı. 1 Mayıs'ı Hak-İş ve Memur-Sen olarak birlikte kutlayacaklarının altını çizen Arslan, 1 Mayıs ile ilgili hükümetin son yıllarda attığı adımları önemsediklerini söyledi. Uzun süre yasaklanan 1 Mayıs'ın emek ve dayanışma bayramı olarak tatil edilmesinin Türkiye'nin yakın tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olduğunu belirten Arslan, 1 Mayıs'ın normalleşmesi adına atılan adımlar Türkiye açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber