Çaresiz baba il müdürünü görünce ağladı

Adana'da, çiçekçilik yaparken eşi şizofren hastası olduğu için dükkanını satmak zorunda kalan ve 3 çocuğuyla virane bir evde hayat mücadelesi veren baba, karşısında il müdürünü görünce gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan Cenk Koray Çatal (36), dini nikahlı eşi Zencefil Konak'ın (42), şizofren tanısıyla hastaneye yatması üzerine dükkanını satıp 3 çocuğuyla birlikte virane bir evde yaşamaya başladı. Çatal'ın çocuklarıyla birlikte çok kötü durumda olduğunu gözyaşları içinde anlatması üzerine, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti.

İl Müdürü İpek Kobaner, sosyal çalışmacılarla birlikte Çatal'ın evine inceleme yapmaya gitti. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kobaner, Çatal'a, "Burada 5 aylık bebek yaşamaz. Ben bile burada nefes alamıyorum. Bu pisliğin sebebi fakirlik değil. İstense burası çiçek gibi yapılabilir ama sen bunu yapamıyorsun. Bunun için bizim çocukları almamız lazım. Bizim çiçek gibi sevgi evimiz var, çocukları oraya yerleştirmemiz lazım. Burada çocuk yaşamaz" dedi.

Bunun üzerine baba Çatal, çocukları yurda vermeye yüreğinin elvermediğini, annelerinin de bunu istemeyeceğini, kendisine bir iş verildiği takdirde çocuklara bakabileceğini belirterek, "Eşim hastalandığı için ben bu duruma düştüm. Bütün eşyalarımı çocuklarım için sattım. Şimdi çocuklarım yine hastalandı, eczaneye gittim, çocuğumun kimliğini oraya bırakıp geldim. Komşularımın yardımıyla ayakta duruyorum" diye gözyaşlarına boğuldu. Bunun üzerine Kobaner, "Tamam kardeşim, senin sorunlarını biz çözeceğiz.

Zaten bizi buraya vali bey gönderdi. Çocukların için senin sorununu çözeceğiz. İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma Vakıf Fonu ve biz 3 kurum senin için çalışacağız. Bizim bakanımız, Başbakanımız bu çocukların bu ortamda yaşamasına müsaade etmez. Biz de müsaade etmeyiz. Bunun için sen yarın bize gel, oturup konuşalım. Ne yapabiliriz, nasıl bir çözüm üretebiliriz, düşünelim. Ama bu çocuklar bu ortamda yaşayamaz. Bunu kabul et. Eğer çocuklarını seviyorsan onların bu ortamda yaşamasına izin vermezsin. Biz onları geçici süre senden alacağız" diye konuştu.

Çatal'ın komşuları da onun çok iyi bir baba olduğunu, sokağa atılan bir kadını alıp eş yaptığını, yetim çocuğuna baktığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber