Rize'den Ortadoğu'ya termal ve dağ turizmi atağı

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'nin termal ve dağ turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunun pazarlamasını daha iyi yapması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'yi daha iyi tanıtmak için iç ve dış fuarlara önem verdiklerini belirterek ?Rize her turizm fuarında yerini alıyor. Gerek yurtiçi gerek yurtdışı fuarlara katılmaya azami dikkat ediyoruz. Bu yıl ilk kez yurtdışı fuara katılarak Rize'yi tanıttık. Hollanda Utrecht Turizm Fuarı'na katıldık. Şubat ayında İstanbul'daki Avrupa 5. büyük fuarı olan EMİT Turizm Fuarı'na Rize bütün yönleriyle tanıtıldı. Mart ayında 3. Rize Günleri'ne katılarak tanıtıma katkıda bulunduk. Nisan ayında İzmir KDF düzenlediği turizm fuarına katıldık? dedi.

Samsun'un Havza ilçesinden Rize'ye kadar olan bölgede termal tesis yer almadığını kaydeden Hocaoğlu ?Samsun haricinde termal kaynaklar yalnızca ilimizde mevcuttur. Bu kaynaklar sağlık içinde faydalıdır. İkizdere Vadisi'ndeki Ridos ile Fırtına Vadisi'ndeki Ayder Termal Tesisleri bölgemizde turizmi 12 aya yayan en önemli turizm potansiyelidir. Özellikle son yıllarda Ortadoğu ülkelerinden ülkemize bölgemize ve özellikle Rize'ye ciddi bir turist ilgisinin olduğu açıktır. Bu ilgiyi en rantabl şekilde değerlendirerek gelecek turistlerin günübirlik değil burada birkaç gün konaklamalarını sağlamalıyız. Konaklamayı sağlamak öncelikle müşteriye iyi hizmeti gerektirir. Bir yanda termal turizm potansiyeli bir yanda yayla ve dağ turizmi tatilciler için önemli bir fırsat. Biz İl Müdürlüğü olarak bu turizm potansiyellerini hazırlamış olduğumuz görsel ve tanıtıcı yayınlarla turizm fuarlarında hedef kitleye birebir ulaştırmaya çalışıyoruz? diye konuştu.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu fuarlar kapsamında Mayıs ayında Dubai ve Riyad Turizm Fuarları'na katılarak Rize'yi Ortadoğu'da tanıtmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber