İmamlar Ermeni zulmünü sahneye taşıdı

Osmaniye'de Ermeni zulmünü anlatan "Vatanını, Namusunu Koruyan Müslüman Türkler" adlı tiyatro oyunu İmamlar tarafından Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler için sahnelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Müftülüğü ve Osmaniye Tanıtım Derneği Tiyatro Grubunun hazırlamış olduğu tiyatro gösterimini 70 hükümlü ile görevli kurum personeli izledi.

Oyuncularının tamamı din görevlilerinden oluşan tiyatro oyununda, Ermenilerin 1909 yılında çıkardıkları kargaşa neticesinde idam edilen, dönemin Bahçe Müftüsü İsmail Hakkı Efendi ve kardeşi Belediye Başkanı Yusuf Efendi'nin hayatını anlatılıyor.

Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin, bugüne kadar bir çok programlar tertip ettiklerini, ancak böylesine gerçekçi ve profesyonel bir tiyatro oyununu ilk kez izlediğini belirtti.

Oyuncuları tebrik eden Müdür Mustafa Ertekin, "3 yıldan beri burada görev yapmaktayım. Tutukluların moral ve motivasyonlarını en üst seviyelerde tutabilmek için kurum içerisinde her türlü kültürel ve sosyal etkinliklere yer veriyoruz. Bugünde tarihi bir olayı profesyonelce anlatan bir oyunu izleme fırsatı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Müdür Ertekin konuşmasının ardından sergilenen tiyatro oyununun yazarı ve yönetmeni Ömer Bahçeci'ye çiçek takdim ederek, oyunculara da kurum içerisindeki mahkumlar tarafından üretilen ürünlerden hediye etti.

Yazar ve Yönetmen Ömer Bahçeci de, "Bugüne kadar, T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Bahçe, Düziçi ilçeleri ve merkezde gösterimlerde bulunduk. Turnemiz çevre il ve ilçelerde devam edecek. Burada bulunan kader mahkumları arkadaşlarımızın moral ve motivasyonlarını üst düzeylerde tutulması, sosyal hayata adaptasyonlarının sağlanabilmesi amacıyla, kardeşlik duygularının oluşabilmesi için her türlü milli ve manevi değerlerle alakalı tiyatrolardan birini sahneledik. Vatanın namusunu koruyan Müslüman Türkler geçmişte vardı, bugünde var, yarında var olacak. Cenab-zülcelal bu millete bu devlete bir daha böyle birlikteliği bozacak olayları yaşatmasın" dedi.

Ömer Bahçeci, "Vatanını, namusunu koruyan Müslüman Türkler" adlı tiyatro oyununun, sözde Ermeni soykırımını inkârı cezalandıran yasaya tepki amacıyla sahnelendiğini kaydetti.

Tiyatro oyununu mahkumların yanı sıra, Kurum Müdürü Mustafa Ertekin, T Tipi Cezaevi Müdürü Zafer Küne, Kurum İkinci Müdürleri Genç Yusuf Fidanoğlu, Mehmet Ali Karakaç, Kurum öğretmeni Adem Çimen ve kurum görevlileri izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber