Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde bahar şenliği başladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)'nde bahar şenliği başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun süredir hazırlıkları yapılan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 4. Bahar ve Spor Şenliği, eski Valilik önündeki Atatürk Anıtı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren şenlik yürüyüşü ile başladı.

Eski Valilik önünde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, öğrencilerin yoğun bir yılı geride bırakmakta olduklarını, üç gün sürecek olan şenliklerde öğrencilerin gönüllerince eğlenmeyi hak ettiklerini belirtti.

Üniversitedeki etkinlikler bisiklet yarışı ile başlayıp konserlerle devam etti. Üniversite bünyesindeki her bölümün kendi standını kurduğu şenlik alanında bölümler yıl içerisinde gerçekleştirdikleri aktiviteleri ziyaretçilerle paylaştı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin 4. Bahar ve Spor Şenliği'nin sürpriz konuğu ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.

Osmaniye'de gerçekleştirdiği bir spor tesisinin açılışından sonra Bakan Kılıç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne gelerek bölümlerin kurduğu stantları gezdi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ziyareti sırasında öğrencilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında çok kitap okunması ve en az bir yabancı dilin öğrenilmesi konularına vurgu yaptı. Türkiye'nin en büyük zenginliğinin genç nüfus olduğunu vurgulayan Suat Kılıç, gençliği en iyi şekilde eğitmek zorunda olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber