Kırıkkale'de 'mahalle polisi' uygulaması başlatıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından örnek bir polis modeli oluşturmak ve bunu bütün birimlere benimsetmek amacıyla mahallelerde ve ilçelerde 'mahalle polisi' uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorumlu müdürlerle toplum destekli personelden oluşan mahalle polisi; sorumlu bulundukları mahalle muhtarı ile etkin bir iletişim ve işbirliği kurarak sorumluluk alanlarına ilişkin bilgi alışverişinde ve değişiminde bulunacak.

Suç korkusunu azaltıcı ve toplumsal güveni artırıcı yönde etkinliklerde bulunarak, varlığı ile halka güvende olduğunu hissettirecek olan mahalle polisi, yer ve zaman sınırlaması olmadan sürekli bireylerle diyalog kurmak, bu amaçla her zaman iletişime açık bir konumda bulunmak, görev alanı kapsamında yer alan sokak ve mahallelerdeki bireyler ve ikamet edenlerle, esnaf ve ticari işletme sahipleri gibi kişilerle iletişim kurmak ve bunun devamlılığını sağlamak, güven ilişkileri tesis etmek gibi görevleri üstlenecek.

Mahalle polisi, sorumlu bulunduğu mahallede organize edilen sosyal etkinliklere katılarak, vatandaşlarla iletişim kuracak. Mahalle polisi uygulamasını vatandaşlara detaylı bir biçimde anlatmak isteyen Toplum Destekli Polis Büro Amirliği görevlileri, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

Kullanıcılar projeye internet üzerinden www.turkiye.gov.tr adresine üzerinden erişebilecek. Sisteme giren vatandaşlar, mahalle polisi sayfasından 'size ait bilgiler' kısmında kendisine ait ad, soyadı ve adres bilgilerini görebilecek. Kullanıcılar, aynı sayfanın alt kısmında bulunan 'istek veya öneriniz' alanını doldurarak mahalle polisine istek ve önerilerini gönderebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber