Başkan Ayanoğlu, medrese öğrencilerinin icazet törenine katıldı

Dini ilim tahsilini bitiren ve icazet almaya hak kazanan 15 öğrenci için Kızıltepe Ulu Camii'de tören düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre il ve ilçelerden binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen törene Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Müftü Vekili Mehmet Masum Taşçı ve vatandaşlar katıldı.

Seyda Şeyh Muhammed Ğursi tarafından verilen eğitim sonucu icazet almaya hak kazanan 15 öğrenci için düzenlenen törene ilgi büyüktü. Yapılan konuşmalardan sonra, okunan dua ve ilahiler eşliğinde 15 öğrenciye icazet belgeleri verildi. Konuklar camii içinde açılan sofralarda yemek yedi.

Törende bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, medrese geleneğinin ihya edilmesi gerektiğini belirterek, "Medreseler yüzyıllar boyunca etraflarına ışık saçmış, ilmin merkezleri olmuştur. Buralarda yetişen âlimler içinde bulundukları toplumu dönüştürmüş ve insanlığa iyilik ve hayırlar konusunda rehberlik etmişlerdir. Bugün bu 15 kardeşimiz için burada toplanmış olmamız çok anlamlıdır. Kendilerini tebrik ediyor ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Mardin Müftü vekili Mehmet Masum Taşçı da yaptığı konuşmada dini ilimlerin önemine vurgu yaparak, "Alim tökezlerse toplum tökezler. Bundan dolayı içinde bulunduğunuz konumun farkında olmanız gerekir. Maalesef bölgemizle ilgili yanlış algılamalar var. Ben inanıyorum ki bu tip kardeşlerimin yetişmesiyle bu algı tersine dönecektir." şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından okunan ilahi ve dualarla 15 öğrenciye icazet belgeleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber