'Yetişkinlerde aşılanmalı'

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Ertan Uzun, aşıların sadece çocuklar için değil, yetişkinlerin de hastalıklardan korunmak için aşı yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da 21 - 27 Nisan Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıköy Aile Sağlık Merkezi'nde düzenleyen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, doktorlar ve hemşireler katıldı.

Kadıköy Aile Sağlık Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, "Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir. Ancak aşı takviminde belirtilen aralıklara göre aşıları tamamlanamamış çocuklarda önceki aşı dozlarının tekrar yapılmasına gerek yoktur. Aradan uzun bir süre geçmiş olsa bile, aşılamaya bırakılan yerden devam edilir. Eksik aşılı çocuk belirlendiğinde, yaşına uygun olarak aşıları tamamlanır. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur" dedi.

Bütün çocukların doğar doğmaz takvime uygun bir şekilde aşılanmaya başlaması gerektiğini belirten Uzun, "Aşılar sadece çocuklar için değildir. Birçok erişkin aşıyla kolaylıkla önlenebilen hastalıklar nedeniyle sakat kalmakta ya da ölmektedir. Bu nedenle sadece çocuklar değil bağışık olmayan bütün yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanos, difteri, grip ve pnömokok gibi hastalıklarına karşı aşılanmalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber