Hayrunnisa Gül, Antalya Valisi'ne plaket verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, himayesinde gerçekleştirilen 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyasının üçüncü ve son yıl toplantısında Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'a plaket verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin paydaş olarak yer aldığı kampanyanın son toplantısı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Hayrünnisa Gül, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile güvence altına alınan eğitim hakkının, hiçbir fark ve ayrım gözetmeksizin herkesin doğuştan gelen hakkı olduğunu vurguladı. Gül, bu kapsamda gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle, Türkiye'de son yıllarda engellilerin eğitim hakları konusunda kayda değer bir gelişme sağlandığını belirtti. Hukuki zeminde sağlanan bu gelişmelerin günlük hayata aktarılması için devletin yanında sivil topluma da büyük görev düştüğünü kaydeden Gül, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: ''Eğitim Her Engeli Aşar kampanyasının hayata geçirilmesinin arkasındaki neden de bu zaten. Devlet ve sivil toplumun işbirliğiyle bir sinerji oluşturmak. Engellilerin eğitim görebileceği ve sosyal hayatın her alanında başarılı olabileceği konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan bu projeyle pek çok başarılı çalışmaya imza atıldı. Projenin başlatıldığı Nisan 2009 tarihinden bu yana ülkemizin dört bir yanında yapılan bilgilendirme toplantıları ile engellilerimizin eğitimi konusunda toplumsal duyarlılığımız artırıldı. 81 ilimizde engelliler için adeta bir eğitim seferberliği başlatıldı. Engelli çocuğu olan 63 binden fazla aile ziyaret edildi. Ailelere, devletimizin engellilere sağladığı eğitim hizmetleri anlatıldı.? Söz konusu ziyaretlerin projenin başarısında büyük payı olduğunu düşündüğünü ifade eden Gül, ?Başta valilerimiz olmak üzere bu işe sahip çıkan, emek veren herkese teşekkür ve takdirlerimi ifade etmek istiyorum.'' dedi.

Hayrünnisa Gül, engellilere yönelik faaliyetlerinden ötürü kampanya kapsamındaki başarılı çalışmaları dolayısıyla Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Bursa, İstanbul, Kahramanmaraş, Ankara, Konya, Çorum, Balıkesir, Burdur, Edirne, Erzincan, Isparta, İzmir, Malatya, Ordu ve Van valilerine plaket verdi.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber