Cep telefonlarına milyon dolarlık harcama

Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, ''Sadece yedek cep telefonları için ülkemizde yıllık bazda milyon dolarlar kaybedilmektedir'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Istitude Telecom-Telecom Sud Paris işbirliğiyle gerçekleştirilen ve gelecek nesil internet, haberleşme ağları ve uydu sistemleri için gerekli olan ihtiyaçları karşılayacak disiplinler arası çalışmaların konu edildiği ''ICNFI 2012 ve CSSS 2012'' konferansları, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

AA muhabirine bilgi veren İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, telekomünikasyon altyapı, network uygulamaları ve internetin bugün her ülke için yüksek öncelikli ve stratejik bir alan olduğunu ifade etti.

Zaim, Türkiye'de telekomünikasyonun önemli bir endüstri olduğunu ve büyük miktarda paraların bu sahada harcandığını belirterek, ''Sadece yedek cep telefonları için ülkemizde yıllık bazda milyon dolarlar kaybedilmektedir'' dedi.

Zaim, "Bu nedenle biz bu teknolojilerin sadece tüketicileri durumunda olmamalı, bu teknolojileri üreten konumuna gelmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber