Kocaoğlu: Denetimler ehil kişilerce yapılmalı

Ege Belediyeler Birliği toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Asla denetime karşı değiliz."

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Belediyeler Birliği toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Asla denetime karşı değiliz. Hattâ denetimin daha da sıklaştırılmasından yanayız, çünkü denetimler kurumları daha da ileriye götürür. Tek isteğimiz, denetimin belediye mevzuatını, ihale mevzuatını, vergi mevzuatını bilen, işinin ehli kişiler tarafından yapılmasıdır.? dedi.

Ege Belediyeler Birliği toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Biz asla denetime karşı değiliz. Hiçbir başkan, ?Denetime karşıyım.' diyemez. Ne haddidir ne de hakkıdır. Hattâ biz denetimin daha da sıklaştırılmasından yanayız, çünkü denetimler kurumları daha da ileriye götürür. Tek isteğimiz, denetimin belediye mevzuatını, ihale mevzuatını, vergi mevzuatını bilen, işinin ehli kişiler tarafından yapılmasıdır.? dedi.

2011 Ocak ayından bu yana 50'nin üzerinde denetçinin Büyükşehir Belediyesi'ni denetlediğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, ?Arkadaşların sordukları sorulardan, istedikleri dosyalardan bırakın ihale ve belediye mevzuatını, vergi mevzuatını bile bilmediklerini gördük. Bu süreçte çok trajikomik olaylarla karşılaştık. Öyle sorular soruldu ki ya şaka yapıyorlar ya da hiçbir şey bilmiyorlar noktasına geldik. Bu durum bugün bizim başımıza, yarın hepimizin başına gelecek. Bizi denetleyenlerin ehil kişiler olması konusundaki taleplerimizi hep birlikte yüksek sesle söylemeliyiz.? şeklinde konuştu.

Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yönetilen meclis toplantısına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Manisa Belediye Başkan Vekili Tamer Çipiloğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğulları, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve Nuriye Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan ile başkan yardımcıları ve bürokratlar katıldı. Toplantıda yedi kişilik encümen üyeliklerine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek seçildi. Meclis toplantısında Ege Belediyeler Birliği'nin 2011 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber