Sakarya'da Çark Deresi kenarı hayat buluyor

Sakarya'da Yazlık Yenikent Rekreasyon Projesi kapsamında yapımı tamamlanan spor tesislerinin açılışı törenle yapıldı. Ayrıca, yapılacak olan iki led aydınlatmalı modern köprü, Aquapark'ın temeli atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, il özel idare meclis başkanı ve üyeleri, esnaf odaları, birlik başkanı ve üyeleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Tenis İl Temsilcisi Akademi Spor Tesisleri Direktörü Erhan Baylan, Sakarya'ya modern spor tesisi kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Baylan, ?Amacımız, yarının gençlerinin sağlıklı, özgüveni tam, sosyal yönden donanımlı bireyler olmasını sağlamak, halkımızın futbol, tenis, yüzme ve basketbol branşlarında günün stresini kolayca atabilecekleri spor alanları oluşturmaktı. Bu amacımız gerçekleşti.? dedi.

Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Salih Koşu ise spor, spor tesisleri ve rekreasyon alanlarının gittikçe daha fazla önem kazandığını kaydetti. Koşu, şöyle konuştu: ?Daha önemli hale gelmiştir. Bu yatırımlar Sakaryamıza çok büyük değerler katacaktır, buna yürekten inanıyorum. Bu vesileyle sporun ve sporcunun her zaman yanında olan ve her zaman bizlere desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeki Toçoğlu'na çok teşekkür ediyorum ve yapılan yatırımların Sakaryamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da şehre güzel eserlerin kazandırıldığını söyledi. Toçoğlu, ?Açılışlar, temel atmalar, şehrimize yeni bir eser kazandırdığımız zamanlar bizim en mutlu ve en huzurlu olduğumuz günlerdir.? ifadesini kullandı.

?Çark Deresi Kenarı Hayat Buluyor' sloganı ile çıkılan yolda, Yazlık Kavşağı'ndan başlayarak Yenikent'e kadar uzanan hat üzerinde yürütülen çalışmaları bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Toçoğlu, şu bilgileri verdi: ?Çark Deresi Kenarı'nda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 1. etabı tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Bugün 2. etapta yapılan spor tesislerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Spor tesislerimizle yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığımız biri açık biri kapalı iki adet halı saha, altı adet tenis kortu bulunuyor. Ayrıca, yüklenici firma kısa süre içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu inşaatına da başlayacak inşallah. Yapımı tamamlanan ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz spor tesislerimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.?

Temeli atılacak 3. etap çalışmaları ve sportif anlamda Sakarya'ya yapılan yatırımları değerlendiren Başkan Zeki Toçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?46 bin metrekarelik alanda yapacağımız çalışmalar kapsamında yürüyüş yolları, çocuk oyun ve fitness alanları, basketbol sahaları, piknik alanları ve bir havuz yer alacak. Hamdolsun şehrimizde son zamanlarda birçok alanda olduğu gibi sportif anlamda da ciddi bir gelişme kaydediliyor. Sakarya'ya yeni bir stadyum kazandırma konusunda yürüttüğümüz çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Serdivan ilçemizde yapımı devam eden 5 bin kişilik kapalı spor salonu büyük bir eksikliğimizi gidermiş olacak. Erenler ve Arifiye'de yapılan sentetik sahalarımız tamamlandı. Her alanda olduğu gibi sportif alanda da ilçe belediyelerimizle birbirinden güzel hizmetleri Sakaryamıza kazandırmak için koordineli çalışmalarımız devam ediyor. Adapazarı Belediyemizin Maltepe'de yapmış olduğu ve Karaman'da çok yakında hizmete alacağımız spor tesisleri bunun en güzel örnekleridir. Öte yandan, yüzme havuzumuz hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu ve ilgiyle karşılandı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber