Türkiye'den İsrail'e kınama

Türkiye, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyen ve çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açan İsrail'i kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs'teki 'Nof Zion' ve 'Givat Zeev' yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açmasını ve Batı Şeria'da bulunan 'Rehalim, Bruchin ve Sansana' ileri mevki yerleşimlerinin İsrail mevzuatı bağlamında 'meşrulaştırılması'nın şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun ihlalidir. Yerleşimlere İsrail yasaları çerçevesinde meşruiyet kazandırma çabaları bu gerçeği değiştirmemektedir. İsrail ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellemekte ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır. Bu çerçevede, uluslararası toplum yerleşimlerin kabul edilmeyeceğini vurgulamaya devam etmelidir." denildi.

İsrail, Ortadoğu'da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmeye ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermeye davet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber