Belediyenin türbesine haciz geldi

Çorum'un Yörüklü belde belediyesine borcundan dolayı, belediye ait Ergülü Baba Türbesi, mezarlık ve makam aracına haciz geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, belediyenin 1 milyon liralık vergi borcu nedeniyle belediye tüzel kişiliğine ait türbe dahil olmak üzere pek çok gayrimenkule haciz geldiğini söyledi.

Tapuyla ilgili bir işi için vergi dairesine gittiğinde haciz işlemini öğrendiğini belirten Gökçetin, ''Haciz işlemini kaldırmak için gerekli çalışmaları başlattık. Beldemiz 600 nüfuslu. Belediyenin 200 bin lira elektrik borcu olmak üzere, diğer borçlarla toplam 1 milyon liraya yakın borcu var. Bu borçtan dolayı gayrimenkullere el kondu. Elektriklerimiz kesildi, bundan dolayı belde sakinleri sondajdan da yararlanamıyor, biz de işlerimizi yapamıyoruz'' dedi.

Tarlalarını da elektrik olmadığı için sondajla sulayamadıklarını anlatan Gökçetin, ''Köylü olarak zararlı durumdayız. Köydeki akarsuyla tarlaları sulamaya çalışıyoruz. O da yetersiz kalıyor. Belediyede elektriksizlikten hizmet veremiyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber