Vizyon projenin ihalesi yapıldı

Batman Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Turgut Özal Bulvarı'nın dönüşümü projesi ihale edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki firmanın katılımıyla gerçekleşen ihale sonrası konuşan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, ?Batman'ın çehresini değiştirecek bir proje, hayırlı olsun.? dedi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında kente nefes aldıracak Batman Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Turgut Özal Bulvarı'nın dönüşüm projesi ihaleye çıktı. Üç aşamada tamamlanacak projenin birinci etabı Atatürk Parkı'ndan eski devlet hastanesi kavşağına kadar olan bir kilometrelik bölümü kapsıyor. İkinci ve üçüncü etaplar daha sonra ihaleye çıkarılacak.

Belediye konferans salonundaki ihaleyi Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tuğyıldız ve Ahmet Tekik izledi. Muhammen bedeli 6 milyon 946 milyon TL olan ihaleye Batman ve Diyarbakır ortak girişimleri katıldı. Diyarbakır firması Başarı-Şenyol inşaatı 4 milyon 499 liralık teklifle ihaleyi kazandı. Batman firması Cemal Yılmaz-Cihaner ortak girişiminin 5 milyon 555 liralık teklifi elendi. Zarflar açıldıktan sonra ihaleye katılmak isteyen bir firmanın talebi ise kabul edilmedi.

BATMAN'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR PROJE

İhalenin Batman'a hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, ?Batman için çok önemli bir ihaleyi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. İhaleyi alan firmanın evraklarını inceledikten sonra yasal bir engelle karşılaşmamamız durumunda 15 gün içerisinde sözleşme imzalayacağız. İhale tamamen şeffaf yapıldı. Şu anda Bozooğulları kavşağı ile Grosmar kavşağına kadar olan kısmın ihalesi gerçekleştirildi. Burası yaklaşık bir kilometrelik bir parkur. Diğer bölgeleri vatandaşlarımızın rahatsız olmaması için etaplar halinde gerçekleştireceğiz. Batman'ın çehresini değiştirecek proje hayırlı olsun.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber