CHP'li Peri: Gaziantep'te 'Selim Efendi' isimli bir cami yok

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'te Selim Efendi Camii'nin CHP tarafından teşkilat binası olarak kullanıldığına yönelik açıklamasını değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peri, Gaziantep'te Selim Efendi isimli bir caminin bulunmadığını söyledi.

Peri, düzenlediği basın toplantısında, "Son zamanlarda orduya, Atatürk'e ve CHP'ye yapılan saldırılar için buradayız. O günün koşullarıyla Atatürk'ten İsmet Paşa'ya, Maraşal Fevzi Çakmak'tan, silah arkadaşlarına hepsi omuz omuza gönül birliğiyle Türkiye'yi nasıl kurtarırız bu işgalden diye uğraşıyorlar. Eğer o gün onlar olmasaydı. Müslüman'ım diye geçinen dindarlarının hiçbirinin dini Müslüman olmayacaktı. Çünkü, İngilizlerin ne Fransızların ne Yunanlıların dini Müslüman değildi. O günün koşullarıyla elden gelen yapıldı." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 'Gaziantep'te Selim Efendi Camii'nin CHP Teşkilat Binası yapıldığına ilişkin iddiasını da değerlendiren Peri, "Gaziantep'te böyle bir caminin olduğunu ne diyanet kayıtları, ne tarih vakfı kayıtlarında ne de Gaziantep tarihini en iyi bilen Cemil Cahit Güzelbey'in veya Burhan Bozgeyik'in kitapları söylüyor. Hiç kimse CHP'den daha dindar değildir. Daha inançlı değildir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber