Ülkemizde işsizlik değil kalifiye eleman sıkıntısı var

Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, ticarette yapılacak yatırımın önceden fizibilitesinin yapılması gerektiğini, aksi takdirde yapılan yatırımın müteşebbisleri sıkıntıya sokabileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Durmuş Tanış, Türkiye'de işsizlik değil kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu belirtti.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliğine konuşmacı olarak katılan Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, iş hayatındaki tecrübelerini Yozgatlı işadamları ve öğrencilerle paylaştı.

İş hayatında eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Tanış, kendisinin iyi bir eğitim alamadığını, ifade ederek şöyle konuştu: "Ben eğitim alamadım ama çocuklarımın tamamının en iyi tahsili yapmalarını sağlamaya çalıştım. Tahsil yaparken de çalışacağınız bölümleri en iyi şekilde öğrenmeniz ve pratiğe dökmeniz gerekiyor. Bugün fatura kesemeyen üniversite mezunu gençlerimiz var. Çivi çakamayan mimar ve mühendislerimiz var. Bugün ülkemizde işsizlik sıkıntısı değil kalifiye elemanı sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun için gençlerimizin eğitim aldıkları meslek dallarını en iyi şekilde öğrenmeleri gerekmektedir."

Gençlere ve işadamlarına yapacakları işlerde mutlaka önceden fizibilite çalışması yaptırmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Tanış, "Fizibilite yaptırmadan girdiğiniz işler sizleri yanılta bilir. Şahsen bunu ben tecrübe etmiş bir insanım. Yıllar önce fizibilite çalışması yapmadan 1,5 milyar liraya mal olur diye girdiğimiz bir iş bize 6,5 milyar liraya mal ettik ve o dönemde bu iş bizi çok büyük sıkıntıya soktu. Bu sebeple yapacağınız işlerin mutlaka fizibilitesini yaptırın." şeklinde konuştu.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, düzenlenen kariyer günlerine katılımlarından dolayı Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış'a teşekkür etti.

Özışık, kendisinin 2007 yılına kadar memur olduğunu bu yıla kadar devletten maaş aldığını ve hiç vergi vermediğini belirterek, "Devlet benim bordromdan vergisini aldı, O parayı elime verseydi belki hiç veremezdim. Bu ülkeyi gerçekten çok sevmek; çok çalışmak, çok kazanmak, çok vergi vermek, çok istihdam sağlamaktır. İnsanların en hayırlısı insanlığa en çok hizmet edendir. Başarılı öğrenciler için söylüyorum "Lütfen memur olmayınız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber