Piyasaya sahte para süren kalpazanlar tutuklandı

Giresun'un Bulancak ilçesinde, piyasaya sahte para sürmek isteyen, ikisi 17 yaşında 3 kişi kalpazanlıktan tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe merkezinde bir markette sahte 200 lira ile alışveriş yapıldığı ihbarını alan polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayla ilgili 17 yaşındaki F.A. isimli şahıs ardından, ilçede piyasya sahte para sürdükleri belirlenen U.D. (27) ve E.Y. (17) isimli şahıslar da gözaltına alındı. Şahısların üzerinde yapılan aramalarda 19 adet 200 liralık sahte banknot ele geçirildi. Bulancak Adliyesi'ne çıkarılan 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAHTE PARA UYARISI

Öte yandan, Giresun Emniyet Müdürlüğü sahte para uyarısında bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, Giresun halkının mağdur olmaması için sahte para konusunda son derece dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, "Ödeme işlemini aceleye getirmemeleri, mutlaka alışveriş sonrası kendilerine verilen paraları sayarak ve kontrol ederek almaları, şüpheli bir durumla karşılaşıldığında 155 polis imdat hattını arayarak yardım istemeleri, bu gibi durumlarda iş yerlerindeki kameralarla olayı kayıt altına almaları, gelen ekiplere bu kayıtları ayrıca suç olaylarını gerçekleştiren şahısların eşkal bilgileri ve varsa araç plakalarını soruşturmaya esas teşkil etmek üzere polis ekipleriyle hızlı bir şekilde paylaşmalarını istiyoruz." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber