Başkentgaz, abonelerini bilgilendiriyor

Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü (Başkentgaz), abonelik işlemlerini yaptırarak doğalgaz kullanmaya başlayacak abonelerine, 'emniyetli doğalgaz kullanma rehberi' ile doğalgaz kullanımıyla ilgili konuların yer aldığı broşürler dağıtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentgaz Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, doğalgazın, bilinçli kullanıldığında en güvenilir yakıt olduğunu, ancak bilinçsiz kullanıldığında ise karbonmonoksit zehirlenmesine yol açabileceğine dikkati çekerek, "Bizim için abonelerimizin can ve mal güvenliği her şeyden çok önem taşıyor. Biz de bunu düşünerek, yeni abonelerimiz için çeşitli broşürler bastırdık. Dosya halinde her yeni aboneye bu broşürler ile kombi ve buzdolabı üzerine yapıştırabilecekleri ve üzerinde çeşitli uyarıların yer aldığı magnetlerden veriyoruz." dedi. Kırşan, bu broşürlerin, yeni abonelerin yanı sıra Maltepe Abone Merkezi'ne veya çeşitli ilçelerdeki diğer Başkentgaz abone merkezlerinde de isteyen vatandaşlara verileceğini kaydetti.

Abonelere dağıtılan rehberde, doğalgaz kaçaklarında yapılması ve yapılmaması gerekenler resimlerle anlatılıyor. Bir başka broşürde de 'doğalgaz nedir', 'bağlantı, müşteri sözleşmeleri nasıl yapılır', 'abone bağlantı bedeli', 'sayaç işlemleri', 'güvence bedeli', 'faturalandırma ve faturalarda yer alan bilgiler', 'kaçak ve usulsüz doğalgaz kullanımı', 'acil müdahale', 'doğalgazın ekonomik kullanımı' gibi konular hakkında ayrıntılı bilgi veriliyor. Bir diğer broşürde de gaz satış, fatura tahsilat ve abonelik işlemlerinin yapıldığı noktaların listesi belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber