Kılavuzu sarhoş olanın arabası derede kalır

Bursa'da bir sarhoşun 'Ben oradan taksi ile geçiyorum' sözüne inanan iki kişi, minibüsle geçmek istedikleri derede mahsur kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Girdikleri derede suyun şiddeti ile sürüklenmeye başlayan iki kişi, yardım istedikleri itfaiye ekipleri tarafından, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Bir hafta önce, sürücüsünün, kestirmeden gideyim derken minibüs ile mahsur kaldığı aynı derede bir başka minibüs yine mahsur kaldı. Nilüfer ilçesi Odunluk mahallesinden geçen Nilüfer Deresi sürücüleri aldatmaya devam ediyor. Suyun az aktığı zamanlarda sürücülerin kestirme yol olarak kullandığı dere yatağı, Uludağ'daki karların erimesi soncu artan suları ile tehlikeli olmaya başladı.

Aynı dereden geçmek isteyen, bir iletişim firmasının taşeronluğunu yapan 34 GG 3873 plakalı minibüs sürücüsü ve yanındaki arkadaşı suyun ortasında mahsur kaldı. Bir sarhoşun yol göstermesi ile girdikleri suyun ortasında sürüklenmeye başlayan minibüs sürücüsü Güner Aydın (45) ve arkadaşı Ömer Faruk Ablak (30), cep telefonu ile polis ve itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce araç sürücüsü ile yanındaki Türk Telekom çalışanı Ömer Faruk'u, araca uzatarak bağladıkları halatla kurtardı. İtfaiye arabasından suyun içindeki minibüse bağlanan halattan tutan iki arkadaş, minibüsün camından çıkarak itfaiye erinin refakatinde sudan çıkarıldı. Mahsur kalan Ömer Faruk, ıslanmasın diye çıkardığı pantolonunu ağzına alarak halattan tutup karaya yürüdü. Güner Aydın ise pantolonu ile girdiği sudan halat yardımı ile yürüyerek karaya ulaştı. Daha sonra derenin içinde bulunan minibüse halat bağlayan itfaiyeciler, itfaiye aracının makarası ile aracı güçlükle dere kenarına çekti.

?SARHOŞUN SÖZÜNE İNANDIK DEREDE KALDIK?

Minibüs sürücüsü Güner Aydın, artık dere kurusa dahi buradan geçmeyeceğini belirterek, ?Artık hiç su akmadığını görsem dahi yine de geçmem? dedi. İki arkadaşın ifadesine başvuran polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Daha önce de yaz aylarında dereden geçtiğini belirten Aydın, ?Biz geldiğimizde burada bulunan bir arkadaş geçilebildiğini söyledi. Ben de girdim. Karşı mahalleye geçiyordum. İş yerinden acil çağırdılar. Suyun ortasında sürüklenmeye başlayınca ben de polisi ve itfaiyeyi çağırdım. Sağ olsunlar gelip bizi kurtardılar.? dedi. Güner Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ben geçmeyecektim ama küçük sözü dinlemedim. Arkadaşım ?geçme' dedi ama ben dinlemedim. Şurada oturan bir ağabey kafa çekiyordu. ?Ben buradan taksi ile geçiyorum' dedi. Ben de ona inandım suya girdim. Ama biz suyun içinde kaldık. Yardıma bile gelmedi. Bizi bırakıp gitti. İnsan bari bir bakar ve yardım ister.? şeklinde konuştu.

Ömer Faruk ise bir sarhoşun sözüne inandıklarını belirterek, ?Gaza geldik başka bir şey yok. Kestirme yapalım fazla mazot yakmayalım dedik.? şeklinde konuştu.

Görgü tanıkları ise suya giren aracın sürüklenmeye başladığını belirterek, bu mevkide bir çok aracın suda mahsur kaldığını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber