Yenimahalle Belediyesi kadın sığınma evi açtı

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi, şiddet mağduru kadınlara yardımlarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu'nun Gelincik Projesi'ne destek veren belediye, proje kapsamında Yenimahalle'de Kadın Sığınma Evi'ni hizmete açtı.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, 'Gelincik' avukatları ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı makamında ziyaret ederek, sığınma evi için teşekkür etti. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Yaşar, ?Eğer sosyal bir devlette kadınlar hala şiddet görüyor ve öldürülüyorsa hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekir. Biz sosyal belediyeciliğin gereğini yaptık.? dedi.

Kadınların devlete olan güveninin artması gerektiğinin altını çizen Yaşar, ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza verdiği eşitlik haklarından bu yana geçen zaman içinde hala bu eşitliği tartışıyorsak, hala kadınlarımız katlediliyorsa düşünmemiz ve yapmamız gereken daha çok şey var demektir. Sığınma evinde kadınlarımız çocukları ile kalabilecek ve devletin güvencesi altında olacaklar.? diye konuştu.

Gelincik Projesi kapsamında 10 bin 500 kadına ücretsiz olarak avukatlık hizmeti verdiklerini belirten Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bizlere en büyük katkıyı Yenimahalle Belediyesi verdi. Geçen sene bu fikirle Başkanımıza geldiğimizde projemize sıcak bakarak, bizlere hemen destek verdi. Ayrıca, belediye binasında bize bir oda tahsis ederek, kadınlarımıza ücretsiz olarak avukatlık hizmeti vermemizi sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Tek başına hiçbir kurumun başarılı olamayacağını belirten Feyzioğlu, ilk defa Gelincik Projesi ile bakanlık, valilik, emniyet, baro ve yerel yönetimlerin bir paydada buluşarak ortak çalışma yaptıklarının altını çizdi.

Feyzioğlu, "Her kurum üzerine düşeni yaparsa topyekûn bir mücadele yapılırsa ancak başarılı olunur. Çünkü şiddet gören kadınlarımızın yüzde 8'i bize başvururken, kalan yüzde 92'lik kısmı şiddet görse de evde oturmaya maalesef devam ediyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber