Mardin'de KCK operasyonu

Mardin'in Ömerli ilçesi ile İstanbul ve Diyarbakır illerinde 11 ayrı noktada 24 farklı adrese yönelik düzenlenen KCK operasyonunda 19 şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığı, 6 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Valiliği tarafından Ömerli ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Güvenlik güçlerince Ömerli ilçesindeki PKK/KCK örgütlenmesinin ortaya çıkarılması ve örgüt üyeleri ile yöneticilerinin tespit edilmesi maksadıyla, Ömerli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda operasyon düzenlendi. Mardin'in Ömerli ilçesi ve köyleri ile İstanbul ve Diyarbakır illerinde 11 ayrı noktada 24 farklı adreste yapılan aramada, toplam 19 şüpheli şahıs yakalanarak

gözaltına alındı. 6 şüphelinin aranmasına devam ediliyor. Arama yapılan adresler arasında Ömerli BDP ilçe başkanlığı binası da bulunuyor" denildi.

Aramalarda terör örgütüne ait dokümanların ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan aramalar neticesinde 3 adet tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeğe, 1 adet bobin halinde bakır kablo, 9 adet bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait bağış makbuzu, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 4 adet bilgisayara, 3 adet harici belleğe, 21 adet cep telefonu ve bu telefonlara ait sim kartlara, çok sayıda CD ve kasete de incelenmek üzere el konuldu" ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber