Şehit polisin ismi camide yaşatılacak

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2011 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Levent Gezgen'in ismi Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yaptırılacak camide yaşatılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis memuru Levent Gezgen'in babası Durmuş Gezgen tarafından bağışlanan arsaya yapılacak olan Levent Gezgen Camii'nin temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, emniyet mensupları ve vatandaşların katılmış olduğu temel atma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Can, temeli atılan caminin kısa bir süre sonra tamamlanarak ibadete açılacağını ifade etti.

Can, ?Peygamber Efendimiz (sav), mescitler yeryüzünde gariptirler. Şayet içerisinde namaz kılan kimseler olmazsa demiştir. Yine bir ayeti kerimede 'Allah'ın mescitlerini ancak, Allah'a ve iman gününe inanan kimseler tamir ederler.' buyurulmaktadır. Allah daha nice yerlere camiler yaptırmayı nasip etsin. Yeni nesil yaban ellere teslim edilmesin. Şayet yeni nesil büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Uyuşturucusu bir yandan kötü alışkanlıkları bir yandan. Bizler neslimizi kurtarmak için gayret içerisindeyiz. Gençlerimizin ileride tehlikeye düşmemeleri için çaba sarf ediyoruz. Bu caminin inşaatına katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun.? dedi.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ise ?Kısa bir süre önce Berat Cömertoğlu'nu kaybettik. Ondan geriye yapmış olduğu hayır ve yardımlar kaldı. Bu mahallenin bir camiye ihtiyacı vardı. Yer tespiti çok yerinde bir karar oldu. Şereflikoçhisar Belediyesi olarak tüm hayır işlerinde elimizden gelen yardımı seve seve yapmaya hazırız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.? diye konuştu.

Daha sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Can tarafından yapılan dua ile temel atma töreni sona erdi. Temeli atılan camiinin ihtiyaçlarının ve masraflarının 2011 yılında kurulan ve başkanlığını polis memuru Levent Gezgen'in babası aynı zamanda arsa tahsisinde bulunan Durmuş Gezgen başkanlığında kurulan Şereflikoçhisar Levent Gezgen Camii Yaptırma ve Yaşatma Deneği tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber