'YGS'de Başarıyı Değerlendirme' sınavında derece alanlar ödüllendirildi

Samsun'un eğitim-öğretim alanındaki başarısını arttırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Başarı Üniversitesi'nin işbirliğinde yapılan YGS deneme sınavında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödül töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Cora, "YGS öncesi sınava gireceklerin başarı düzeyinin belirlenmesi amacı ile yapılan deneme sınavında alınan puanla deneme sınavında alınan puanların bir biriyle paralellik göstermesi bizi mutlu etti.? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Başarı Üniversitesi yönetimi düzenledikleri törenle Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) deneme sınavında dereceye giren ve gerçek sınavda da benzer puanlar alan 23 öğrenciyi çeyrek altın ve plaketle ödüllendirdi. Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Cora, kendilerine maddi anlamda hiçbir yük getirmeyen sınavın yapılmasında büyük katkı sağlayarak sponsor olan Canik Başarı Üniversitesi'ne Samsun halkı ve öğrenciler adına teşekkür etti. Yapılan deneme sınavı ile gerçek sınavın bir biriyle örtüştüğünü, dereceye giren öğrencilerin gerçek sınavda da benzer puanlar aldıklarına dikkat çeken Cora, ?Sınavın amacının öğrencilerin YGS öncesi öğrenme eksiklerini belirlemek ve bunların giderilmesi yönünde tedbirler alınmasıydı. YGS öncesi sınava gireceklerin başarı düzeyinin belirlenmesi amacı ile yapılan deneme sınavının amacına ulaştığı sınav sonuçlarının bir biriyle paralellik göstermesinden anlıyoruz.? dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise amaçlarının kentin eğitim çıtasını yükselterek bir farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında üniversitelerinin eğitime başlayacağını dile getiren Prof. Dr. Bekdemir, "Bu kapsamda Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ilimizde 2012 YGS'ye girecek öğrenciler için önemli bir durum tespiti yapmak için 'YGS'de Başarıyı Değerlendirme' sınavı düzenledik. Canik Başarı Üniversitesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen bu sınavı geleneksel hale getirme fikrimizi destekleyen ise deneme sınavında yüksek puan alan öğrencilerin, Türkiye genelindeki yapılan gerçek YGS sınavında da yüzde 90'a yakın benzer puanlar alması oldu." dedi.

Öğrencilerin aldıkları sonuçların deneme sınavındaki sonuçlarla bire bir örtüştüğünü aktaran Bekdemir, "Buna en güzel örnek ise dereceye giren 23 öğrencinin aldıkları puanlar oldu. Mesela il genelindeki deneme sınavında YGS-1 türünde 490,838 puan alan İbrahim Yahya Çakır, ülke genelinde yapılan gerçek YGS sınavında da 489, 710 puan aldı. Bu sonuçlar bizi çok memnun etti. Bu sebeple sınavın her yıl yapılması için girişimde bulunacağız.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler tek tek kürsüye çağrılarak çeşitli hediyeler sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber