Okullar yazın boş kalmayacak

Haber Giriş : 03 Haziran 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Valisi İsa Küçük, yaz aylarında okulların atıl kalmaması için Türkiye'ye model olmasını istediği kampanyayı başlattı. Küçük, eğitim yuvaları olan okulların yaz aylarında 3 ay süreyle boş tutulduğunu, bu dev tesislerde sadece görevlilerin bulunduğunu belirterek, bu süre içinde de çocukları okullara çekerek, vakitlerini eğitim içinde değerlendirmelerini arzu ettiklerini kaydetti. İl genelinde 270 okulda uygulanacak kampanya kapsamında okulları hem mesleki eğitim, hem de internet kafe gibi değerlendirmek istediklerini, iğne oyasından satranca kadar 30'un üzerinde kurs açacaklarını ifade eden Küçük, bu kursların hangi alanda olacağını mahallelerde halkla bire bir yapacakları görüşmelerden çıkan sonuca göre belirleyeceklerini anlattı. Küçük, bilgisayar, halk oyunları, kalorifer ateşçiliği, yabancı dil, kültür mantarcılığı, sebzecilik, sığırcılık, basketbol gibi kurs programlarının bulunduğu kampanyadan sadece öğrencilerin değil, yetişkinlerin de yararlanabileceğini bildirdi.

İşsizliğin önemli problem olduğu günümüzde mesleki kursların öneminin tartışılamayacağına dikkati çeken Küçük, çok sayıda kişinin bu kurslar sayesinde meslek sahibi olacağına inandığını kaydetti.

Küçük, "Yazın okullar kapanmasın" adı altında başlatılan kampanyada, çocukların bu süre içinde okulda sıkılmadan, sıkı disiplin altında tutulmadan eğitime tâbi tutulması için çaba gösterdiklerini de belirtti. Küçük, yaz eğitiminin sabah erken saatlerde başlamayacağını, öğrencilerin saat 10.00'dan sonra kurslara alınarak, en fazla 2 saat gibi kısa süreli eğlenceli eğitimden geçirileceklerini de söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber