İş-Kur danışmanları, meslek seçiminde yardımcı olacak

İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlüklerine ataması yapılan iş ve meslek danışmanları, ilköğretim ve lise son sınıf öğrencilerine meslekleri tanıtacak ve seçimlerinde profesyonel destek verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeniden yapılanma içerisine giren İş-Kur, geçen günlerde 2 bin iş ve meslek danışmanı alarak 81 ile tayin etti. 2012 yılı sonuna kadar 2 bin daha iş ve meslek danışmanı alınacak. Atanan 33 danışman, İş-Kur Manisa İl Müdürlüğü'nde göreve başladı. Danışmanlar meslek seçme aşamasında olan, becerilerini geliştirmek isteyen, mesleğini ya da işini değiştirmek isteyen, iş bulmakta zorlanan, mesleki uyumsuzluk problemleri bulunan bireylere yardımcı oluyor. Danışmanlık hizmeti talep edenlere, uygun işe yerleştirilmelerini sağlayacak bilgiler veriyorlar. Kişilerin kendilerini tanımalarına yardımcı oluyor, çalışma hayatı ile ilgili bilgilendirmeler yapıyorlar.

İş-Kur Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, danışmanların kişilere meslek seçimi konusunda desteğinin yanısıra işverenlerin işçi talebi, öğrencilere meslek tanıtımı ve seçimlerinde profesyonel destek vereceklerini söyledi. Meslek seçiminin aynı zamanda kişinin yaşam biçimini seçmesi olduğunu belirten Uçar, ?Eğer bir kişi hatalı ve yanlış bir meslek seçerse, sevmediği bir mesleği yaparsa mutsuz olduğu için verimli ve başarılı olamaz. Bu başarısızlık, hem kendine hem de işyerine verimsizlik, başarısızlık olarak döner. Dolayısıyla meslek seçimi, çok önemsediğimiz bir konu. Bu arkadaşlarımız, okullarda meslek seçimi ve tanıtımı anlamında profesyonel destek ve hizmet üretecekler. Bu şekilde eğitim aldılar ve yetiştirildiler.? dedi. Danışmanların önce bir test yapacağını aktaran Uçar, ucuna göre meslekleri tanıtacaklarını söyledi. Ardından kişilerin becerisi ve yeteneğine göre kendine meslek seçeceğini dile getiren Uçar, ?Dolayısıyla bu kişi, sevdiği bir mesleği yapacak ve mutlu bir iş yaşamı olacak. Öğrencilere verilecek destek sayesinde de hem okul hem de iş hayatında başarılı olacaklar.? şeklinde konuştu. Uçar, danışmanın işe yerleştirdiği kişiyi ilk altı ay takip edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber