Hümmet Dağı, ormana dönüşecek

Narman ilçe merkezine hâkim Hümmet Dağı'nın eteklerine fidan dikimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fidan dikimi yapılacak Hümmet Dağı'nda düzenlenen ağaçlandırma törenine Erzurum İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Deligöz, Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, Ağaçlandırma Şube Müdürü Selami Öksüz ve işletme şeflerinin yanı sıra öğrenciler katıldı. Yapılan kısa törenin ardından hep birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.

Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ağaçlandırmaya yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Deligöz, yaptığı açıklamada fidan dikimi yapılan alana yaklaşık 5000 adet çam, akasya ve iğde türü ağaç fidanı dikileceğini söyledi.

Ayrıca Narman ve Oltu bölgesinde ağaçlandırma ve erozyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Deligöz, 4122 sayılı ağaçlandırma seferberliği kanunu kapsamında yaklaşık 6000 hektarlık bir alanda erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışması yapıldığını ve 2007 yılından beri toplamda 11 milyon adet fidan dikimi gerçekleştirilerek hedeflerin üzerine çıkıldığını kaydetti.

Yine bu kapsamda okul, cami, resmi kuruluş bahçeleri ve mezarlıklara yönelik ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Deligöz, ?Bu şekilde hem halkımıza ormancılık çalışmalarını ve teşkilatımızı yakından tanıma fırsatı hem de halkımızın ağaç sevgisini artırmayı sağlıyoruz. Ayrıca halkımıza değişik zamanlarda 15 bin civarında bedelsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Teşkilat olarak reaktif amaçlı tüm bölge müdürlüğümüzde, ilçe merkezlerinde belediyelerle birlikte işbirliği yaparak halkın rahatlıkla kullanabileceği yakın mesafelerde ormanlık alan tesis ediliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber