'12 Eylül'ün izlerini vücudunda taşıyor

Necati Tanış, Yazıcıoğlu ile birlikte 12 Eylül darbesinin ardından tutuklu kaldığı cezaevinde gördüğü işkenceleri AA'ya anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir dönem Sivas'ta gönüllü olarak özel korumalığını yapan Necati Tanış(63), 1969 yılında tanıştığı Yazıcıoğlu'nun Sivas'ta korumalığını yaptığını söyledi.

Tanış, 12 Eylül darbesinden sonra Yazıcıoğlu Erzincan'da cezaevinde birlikte yattıklarını söyleyerek, ''Başkanım Erzincan'dan sonra Mamak'a alındı. Beni de Erzurum'a götürdüler'' dedi.

Yazıcıoğlu ile kaldığı Erzincan'da cezaevinde uzun süre yattığını ve işkence gördüğünü belirten Tanış, şöyle devam etti:

''Bizi mahkemeye bile çıkartmadılar, iddianame bile hazırlamadılar. Dört yıl iddianame hazırlanmadan yattım. 4 yıl soğuk odalarda, soğuk hücrelerde yattım. Sabah ezanı okudum diye beni hücreye attılar, tespihlerimizi topladılar. Kur'an-ı Kerim'leri toplamaya geldiler vermedik. Askerler üzerimize hücum etti, suratımda yediğim dipçiğin izi hala duruyor. Aynaya baktıkça şeref duyuyorum.''

Başbakan Erdoğan'a teşekkür

Bu kadar cezaevinde kaldıktan sonra beraat ettiğini anlatan Danış, 12 Eylül davasına müdahil olmak için başvurduğunu da belirterek, şunları söyledi:

''Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beye biz zulüm gören insanlar olarak çok teşekkür ediyoruz. Bir çok hükümet geldi geçti 1980'den bu tarafa. Hiç kimse buna el atmak bir tarafa, ağzına bile almadılar. Ben de referandumda 'evet' oyu verdim. 'Yargılansınlar bunlar' dedim, çünkü çile çeken bendim. Ben bunları birebir yaşadığım için Başbakanıma teşekkür ettim ve 'evet' oyu verdim. Bana bir çok insan da niye AK Parti'ye 'evet' verdin dediler. Ölçü o değil, ölçü hadiseye Başbakanımızın düzgün bakması, düzenli bakması. Bu iş bundan başka türlü yapılmaz.''

Danış, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybettiği olayın suikast olduğu düşüncesini taşıdığını da belirterek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber