Çevre konusu yeni anayasada yer alacak

TBMM Başkanı Çiçek, çevre konusunun yeni anayasada büyük ölçüde yer alacağını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Keçiören Belediye Başkanlığı'nca öğrencilerin katılımıyla düzenlenen ''Çocuk Gözüyle Çevre Sorunları ve Anayasa'da Çevre'' konulu panel öncesinde, yeni anayasaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini, Türkiye'nin her tarafına fırsat bulduğunca gittiklerini, sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Bu çalışmalarda önemli bir noktaya geldiklerini ifade eden Çiçek, her kesimin görüşlerine başvurmaya önem verdiklerini belirtti.

Çocukların ve gençlerin konuya ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Çiçek, ''Çocukların görüşleri ilk bize geldiğinde ben o zaman 'büyüklerimize de örnek olsun, daha onlar anayasa yapıldığının farkında değil. Çocuklar çoktan bu işi benimsedi ve görüşlerini karikatür, şiir veya kompozisyon olarak bize getirdiler' dedim'' şeklinde konuştu.

Çevre konusunun yeni anayasada büyük ölçüde yer alacağını kaydeden Çiçek, ''Ama şunu da kabul etmemiz lazım ki her şey yasalardan ibaret değil. Bizim yasalarımız birçok şeyi yasaklıyor ama bizim insanımız onun üzerinden aşmayı biliyor ya da arkadan dolanıp yine bildiğini yapmayı da biliyor. Bana rahatsız olduğunuz bir tek konu söyleyin ki o konuda yasa olmasın. Bana şikayet ettiğiniz herhangi bir problem söyleyin ki o konuyla ilgili bir yasal düzenleme olmasın'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber