Süleymaniye de yenilenecek

Kentsel dönüşüm Süleymaniye'de de hayat geçiriliyor.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle, 2006 yılında yenileme alanı ilan edilen Süleymaniye'de toplam 732 bina yenilenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle, 2006 yılında yenileme alanı ilan edilen Süleymaniye'de bakıma muhtaç tarihi eserler yenilenecek. Toplam 131 bin metrekare alanı kapsayan Süleymaniye yenileme alanında 319'u tescilli tarihi eser, 26'sı anıt eser olmak üzere toplam 732 bina bulunuyor.

İki yıl içinde bitmesi planlanan proje; bölgedeki bakıma muhtaç tarihi eserlerin yenilenmesini, yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evler aslına uygun olarak restore edilmesini, depreme dayanıksız yapılar yönetmeliğe uygun hale getirilmesini sağlayacak. Bölgeye parklar, yeşil alanlar yapılarak bölge tarihi değerine ve güzelliğine kavuşturulacak.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fatih'in günlük kararlarla yönetilemeyecek kadar önemli bir yer olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tarihi 8500 yıl önceye kadar giden Fatih bölgesi, 1600 yıl üç büyük medeniyete başkentlik yapmıştır. Fatih bizim vitrinimizdir ve atmış olduğumuz bu adımlarla, Cumhuriyet'in 100'ncü yaşına, layık olduğu değerde girecek. Biz Fatih Belediyesi olarak, şehrimizi hem deprem güvenliği konusunda emin, hem estetik, hem sağlıklı, hem de tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak, yarınlara hazırlıyoruz. Yenileme kararları, bölge halkının yaşam koşullarını iyileştirmeyi de amaçlıyor. Planlanan projeler hayata geçtiğinde, riskli binalar yenilenmiş, tarihi eserler korunmuş ve bölge sakinleri sosyal donatı alanları olan sağlıklı, güvenli, kısacası çağdaş yaşam koşullarına kavuşmuş olacaklar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber