Ordu Emniyet Müdürü'nün görevden alınması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2005 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da 3.5 yıl görev yaptıktan sonra önceki gece İçişleri Bakanlığı'ndan gelen faks üzerine görevinden alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü APK Uzmanlığı'na atanan Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya'nın hangi gerekçeyle görevden alındığı tartışma konusu oldu.

Alınan bilgiye göre, Ordu Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun imzasını taşıyan bir genelgeyle 1 Haziran'ı 2 Haziran'a bağlayan gece faks emriyle görevinden alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne APK Uzmanı olarak atanan Sağırkaya, 2 Haziran sabahı Ankara'ya doğru yola çıkarak mesai saati bitmeden görevi devraldı. Sağırkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, hangi gerekçeyle görevden alındığı kesin olarak bilinmiyor. Bazı kesimler, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Hasan Doğan'ın Orduspor - Eskişehirspor maçındaki olaylar için Ordu Emniyet Müdürü'nü sorumlu tutması ve görevden alınması için İçişleri Bakanı Aksu'ya başvurmasını gerekçe gösteriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ise, görevden alınmanın kesinlikle siyasi olmadığını belirterek, "Tamamen Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kendi iç mekanizması gereği olmuştur. Olay siyasi değildir" dedi.

Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya ise, kendisine ait tüm telefonları kapalı tutuyor. 3.5 yıldır Ordu'da görev yapan ve disiplinli tutumuyla bilinen Ömer Sağırkaya, aynı zamanda sosyal faaliyetleriyle de tanınıyordu. Profesyonel bir dalgıç olan Sağırkaya, Türkiye Su Altı Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak uluslararası dalgıçlık brövesine sahip tek emniyet müdürüydü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber