Trafoyu boyarken elektrik akımına kapılan iki işçi hayatını kaybetti

Kayseri'de bir elektrik trafo binasının dış cephesini boyayan iki işçi, boya fırçasının sapının elektrik kablosuna temas etmesi sonucu akıma kapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskelede bulunan iki işçi, elektrik akımının şiddetiyle aşağı düştü. İşçilerden biri olay yerinde, diğeri ise hastanede hayatını kaybetti.

Sabah erken saatlerde evden çıkan boya ustası Adil Orhan (48) ile Yusuf Küçüktaş (36), eski çevre yolu üzerinde bulunan İnönü Parkı içindeki elektrik trafo binasına geldi. Binanın dış cephesini boyamaya başlayan işçiler öğle yemeği için ara verdi. Daha sonra binanın arka cephesine geçerek iskele kuran işçiler, çalışmalarına yeniden başladı. Yerden yaklaşık 3 metre yükseklikteki iskele üzerinde çalışan işçiler, boya yaptıkları sırasında fırçanın sapının kablo ile temas etmesi sonucu elektrik akımına kapıldı. Akımın şiddeti ile iki işçi yere doğru savruldu. İşçilerden Yusuf Küçüktaş, olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer işçi ise sağlık ekiplerinin müdahalesi ve kalp masajı ile yeniden hayata döndürüldü. Ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polis, çevre güvenliği önlemini alarak inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri, görevlilerin elektrik akımı ve kaçağı olup olmadığını kontrol etmesinin ardından yerde yatan işçinin yanına gittiler. İnceleme sonrasında işçinin cenazesi ambulansla kaldırıldı. İşçilerin cenazeleri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı ve burada otopsi yapılacağı öğrenildi.

Polis, olay anında parkta piknik yapan vatandaşların ifadesine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber