Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tahlil sonuçlarını internet üzerinden gönderiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, laboratuvar olmayan ilçe merkezindeki sağlık ocaklarına gelen hastalardan alınan kanları, günlük olarak toplayıp Yozgat Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda tahlil ettikten sonra, sonuçları internet yoluyla tekrar sağlık ocaklarına bildiriyor.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Ünkoç, sağlık alanında en iyi hizmetin yerinde verilen hizmet olduğunu ve sürekli bunu yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Yozgat merkezde bulunan Halk Sağlığı Laboratuvarı'na biyokimya cihazı kurduk, burada vatandaşlarımızın daha çok ölçtürmeye ihtiyaç duydukları glikoz, yağ, şeker, trigliserin ve kolesterol gibi parametreleri artık sağlık ocaklarında kan vererek başka hiçbir yere gitmeden aynı gün içerisinde tekrar sağlık ocaklarından alabilirler" dedi.

Hastanesi olmayan ilçelerde sağlık ocaklarına gelen vatandaşlardan alınan kanların aynı gün Yozgat Halk Sağlığı Laboratuvarı'na ulaştırılarak tahlil edildiğini ifade eden Dr. Ünkoç, "Laboratuvarda tahlil edilen kanların sonuçları internet yoluyla tekrar kanın alındığı sağlık ocaklarına bildiriliyor. Ocaklardaki görevlilerimiz de kan sonuçlarını hastalara ulaştırıyor. Bu şekilde, örneğin Aydıncık ilçemizdeki bir vatandaşımız, kanındaki kolesterolü ölçtürmek için Yozgat'a veya başka bir ilçeye gitmek zorunda kalmıyor"

Biyokimya cihazını ikiye çıkartıp yakın bir ilçeye daha kurarak aynı hizmeti sunacaklarını vurgulayan Ünkoç, biyokimya cihazını kurulmasının ardından o ilçeye yakın diğer ilçelerden aynı şekilde kanları toplayıp tahlil ettikten sonra sonuçları yine internet yoluyla ulaştıracaklarını söyledi.

Yerinde sağlık hizmeti verilmesi açısından 9 ilçeye hemogram cihazları koyduklarını belirten Dr. Ünkoç, "Bu cihazla kan tahlillerini, kansızlığın olup olmadığını yerinde tahlil ediyoruz. Artık bir kan ölçtürmek için vatandaşımız Yozgat merkeze veya başka bir ilçeye gitmek zorunda kalmıyor. Yeni bir çalışmamızda hastanesi olmayan ilçelerimize bir röntgen cihazı ve diş ünitesi açmak için çalışmalarımız başladı. Kısa süre içerisinde bunları da gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber