İLSİS'te sorun var gibi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2005 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki sorunlar Forum bölümünden derlenmiştir.

1-Sorun şu, ben Diyarbakır'da 30 ay görev yaptım, buradaki mecburi hizmet süresi 36 aydır. Ben bu süreyi doldurmadan Ankara'ya özür durumundan dolayı geldim ve şu anda bulunduğum kurumda 2 yıl 6 ay çalışmış olmama rağmen il içi tayin isteyemiyorum. Kılavuzda ise eksik kalan mecburi hizmetleri 1 (bir) yıldan fazla olanlar rotasyona uğrar diyor ama Benim gibi eksik süreleri 1 yıldan az olanların akıbeti belli değil. Ben tayin isteyemiyorum 6 ay eksiğim var diye en az 1 yıl gidip nerede tamamlayacağım, bizim durumumuz meçhul. Ben bu yönetmeliğe göre hiçbir zaman il içi tayin isteyemiyorum.

2-Öğretmen olarak görev yapmaktayım. Eşim Cumhuriyet Savcısı olması sebebiyle nakil suretiyle atamada 4855 sayılı yasaya tabiyim. Eş durumu özrü nedeniyle, 01.06.2005 tarihinden itibaren internet ortamında tayin talebinde bulunulacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bildirilmiştir. Ancak, İLSİS internet sitesine T.C. numaramı yazarak elektronik başvuru formunu açmak istediğimde "4855 SAYILI YASAYA TABİ PERSONEL İL İÇİ TAYIN İSTEYEMEZ" şeklinde bir uyarı vererek işlem yapmama izin vermemektedir. Oysa il dışı ve il içi tayin talebine ilişkin elektronik başvuru formunun doldurulması için site aynı noktadan yönlendirme yapmaktadır.

3-Benim atamam ilsis üzerinden görünüyor. Bakanlık atama branşım Türkçe görünüyor, ilsisin diğer yerlerinde de böyle. Biz ilk atamada 4 sene önce Türk Dili ve Edebiyat ve Türkçe bir bütün olarak atandık. Ben Türkçe öğretmenliği mezunu olmama rağmen o zaman kararnamemizde Türk Dili ve Edebiyat /Türkçe diye görünüyordu...
Sonra biz askerdeyken bakanlık branşları ayrıştırmış. Türkçe ve Edebiyat ayrılmış. Buna göre biz Türk Dili ve Edebiyat. Kalmışız ama benim ilsise atama branşı Türkçe diye geçmiş. Ben Türkçe mezunu olduğum için ve ortaokula atandığım için ortalama 8 ay önce gördüğüm bu ilsise itiraz etmedim gayet normal karşıladım böyle uygun görülmüş ve normal dedim... Neyse buraları peri masalına döndü...
Tayinimi ilsis atama modülüne göre Türkçe üzerinden yaptım sonuç bütün tercihlerim tutmasına rağmen 5 tercihim dışında bir ile mecburi hizmet dolayısıyla atandım. Puanlara bakıyorum yanlışlık var bu puanlar Edebiyatın. Okulun bilgisayar ve ilçenin atamadan sorunlu şube müdürünün bilgisayarında ve ilsis modülünde ben haklıyım ve beni il milli eğitime oradan personel bşk.lığına yönlendirdiler.
İldeki yetkili dilekçeyi kabul etmedi kendi bilgisayarında ve benim arşivde edebiyat. Görünüyor. Bu da nereden çıktı falan derken mağdur olduk. Bir de beni suçlu çıkardı. Ben ilsisteki Türkçeyi Edebiyat diye değiştirecek sonra branş değişikliğinden Türkçeye geçecekmişim. Peki dedim ben Türkçe mezunuyum benim zamanımda ayrışma yoktu neye göre beni hala Edebiyat sayıp da ilsiste Türkçe gösteriyorsunuz. onu bilmezlermiş vs... benim hatam olabilir ama sizin hatanız yok mu? Ben niye sürekli suçlu çıkıyorum benim branşım matematik de ben fen bilgisi görünüyordum da düzelttirmemiş, uyumuş değilim ki. Biz bir arada atandık ben Türkçeydim ortaokula atandım bakanlık neye göre bilmiyorum bizi edebiyat. Saymış ben askerdeyken okul müdürü itiraz etmemiş, sonra ilsiste ayrışmayı görmüşüm Türkçe olmuşum ve bunun altında bir şey aramamışım.
il atamadaki şefe dedim ki sizin bilgisayarınız ve bakanlığın meis modülü dışında bu edebiyat olduğum bilgileri vardı da niye onayladınız, benim kendi branşım dışında alan tercihi yapmama izin verdiniz, kapalı illeri yazmama sebep oldunuz. Dedi ki biz iki bin dosyaya baktık hangi birini inceleyelim, sen baksaydın, dilekçeyi bile kabul etmedi. Şaştım kaldım doğrusu.
Bilmem ki ne yapılabilir yarın ( bugün ) Ankara'ya gideceğim bakalım orada benim gibi gelen var mı, beni dinleyip bana yol gösterecek olan var mı? Her şeye rağmen ben mağdurum ben yazamaz mıydım kendi alanım la ilgili yerleri, onaylamayıp bana iade etmeleri gerekirken adamlar uyumuş...
Bir de sonuç doğu illerinden biriyle geliyor. o sonuç bölümündeki illerin puanı edebiyat. Üzerinden olduğunu ben anlıyoruz. Bir de utanmadan atandığınız alan: Türkçe yazıyor. Demezler sayın bakanlık madem ben edebiyatmışım Türkçe yazmışım beni edebiyat üzerinde atamışsın ama bari sonuç sayfasının üzerine edebiyat. Yaz da biz komplo teorileri üretmeyelim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber