Dışişleri Bakanlığı ?Çalışanlar ayakta? iddialarına cevap verdi

Dışişleri Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinde ?Dışişleri çalışanı ayakta? başlığıyla yayınlanan haberde dile getirilen iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 02:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ?Haberle ilgili bazı hususların açıklanması zarureti doğmuştur" denilerek, Büro Memur-Sen tarafından 26 Nisan 2012 günü bakanlığın mesai saatlerinde gerçekleştirilen gösteriye 1733 memurdan sadece 100 kişinin iştirak ettiği, bu durumun dahi haberin başlığının mesnetsizliğini gösterdiği ifade edildi.

Açıklamada, gösterinin düzenleneceği tarih ve saatin idare tarafından bilindiği, buna karşın herhangi bir engellemede bulunulmadığı, gösterinin duyurulan tarih ve saatte gerçekleştirildiği belirtildi. Gösteriye katılan memurların ?savunmalarının istendiği? iddiasının gerçek dışı olduğu kaydedilen açıklamada, ?İdari Mali İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı tarafından tüm dairelerdeki personele, anılan gösteriye katılmama baskısı yapıldığı öne sürülmüştür. Bu iddia da doğru değildir? ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi: ?Gösteriye katılmak için bilgisayar sistemi üzerinden organize olmaya çalışan personelin bilgisayara erişimlerinin kısıtlandığı yönündeki iddia da gerçeği yansıtmamakta, hukuki ve fiili her türlü dayanaktan yoksun bulunmaktadır. Haberde, bahse konu gün öğle saatlerine kadar 20 memurun eyleme katıldıkları gerekçesiyle savunmalarının alındığı öne sürülmektedir. Gösteri, anılan tarihte, öğlen saatlerinde bitmiştir. Şu ana kadar gösteriye katılmış olması nedeniyle savunması alınmış herhangi bir personel bulunmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber