GAYEDER'in 'Gönüllü Anneler'i işbaşı yaptı

Konya'da 2005 yılında kurulan Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYEDER)'nin kadın üyeleri için hazırlanan ''Gönüllü Anne'' projesi, Sare Özkaşıkçı Yatılı İlköğretim Okulu'nda hayata geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Gönüllü Anneler? projesinin ilk uygulamasını Sare Özkaşıkçı Yatılı Bölge Okulu'nda yapan GAYEDER Bayan Şubesi üyesi gönüllü anneler, öğrencilerle bol bol sohbet edip hoşça vakit geçirdi. İkramların yapıldığı programda gönüllü anneler öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Programla hakkında konuşan GAYEDER Kadın Kolları Başkanı Sevil Çallı, öğrencilerin eğitim-öğretime teşvik edilmesi ve topluma daha faydalı insanlar olması için çalıştıklarını söyledi. Çallı, ?Derneğin bayan şubesini yeni açtık ve ilk iş olarak da söz konusu projeyi hazırladık. Öncelikle fakir ve kimsesiz öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Başka çalışmalarımız da var, ancak bu projemizle anne özlemi çeken öğrencilerimizin özlemlerini bir nebze de olsa karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

GAYEDER Bayan Şubesi'nin hazırladığı projeye katılan gönüllü anneler, öksüz-yetim ve fakir çocuklara aile ortamı yaşatmak için çalışıyor. Gönüllü anneler sorumluluğunu üstlendiği öğrencileri sık sık ziyaret ediyor, onların her türlü sorunuyla yakından ilgileniyor, gerektiğinde psikolojik destek veriyor.

Yatılı okuyan kız çocuklarının ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Çallı, ''Biz bu projenin tüm Türkiye'de sivil toplum kuruluşları tarafından benimsenmesini ve hayata geçirilmesini arzuluyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber