Fidanları yurt çocukları Vali Erden ile birlikte dikti

Kırşehir?de Aile ve Sosyal Politikalar ile Orman ve Su işleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolle uygulanan "14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi" kapsamında çocuklar ve protokol üyeleri fidan dikti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocuklara her ilde hatıra ormanı yaptırılması ve bu suretle bilinç oluşturulması amacıyla başlatılan proje, Kırşehir'de de hayata geçirildi.

Kırşehir Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği fidan dikimi, daire müdürleri ve yetiştirme yurtlarında barınan 250 çocuğun katılımıyla Mucur ilçesinde gerçekleştirildi. 5 bin metre kareye ilk fidanı Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden'le beraber bir çocuk ekti.

Ağaç dikimi öncesi konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Atak, Türkiye genelinde başlatılan kampanyanın bir ayağını da Kırşehir'de gerçekleştirdiklerinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, geleceğin bireyleri olan bu çocukların ağaç dikerek yararlı bir iş yaptıklarını söyledi. Erden, Türkiye'yi topyekun yeşillendirmek için herkesin fidan dikmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ağaç dikim törenine; Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın ve çocuklar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber