16 yaşındaki atıcı 12 yıllık rekoru kırdı

Kahramanmaraşlı Milli Trap Atıcısı Safiye Sarıtürk, trap eleme müsabakalarında, 12 yıllık Türkiye rekorunu kırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta 27-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Trap Eleme Müsabakaları'nda yaptığı 75 atıştan 71'ini vuran Sarıtürk, 2000 yılında Nihan Kantarcı'nın kırdığı Türkiye Rekorunu geride bıraktı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, düzenlediği basın toplantısı ile 16 yaşındaki Safiye Sarıtürk'ü ve Kahramanmaraş Atıcılık İl Temsilcisi Fahri Gemci'yi tebrik etti. Sarıtürk'ün Atıcılık Olimpik Hazırlama Merkezi'nin yaptığı taramalarda 450 sporcu arasından seçildiğini dile

getiren Kabakçı, milli atıcıdan olimpiyat şampiyonlukları beklediğini söyleyerek, "Safiye Sarıtürk, atıcılıkta destan yazıyor ve Türkiye çok büyük bir sporcu kazandı. Bu başarı devam ediyor. Son seçmelerde olağanüstü dereceler elde etti. Bu bizim için gurur vesilesi. Atıcılık sporunun olimpik bir spor olması nedeniyle Safiye'nin önümüzdeki olimpiyatların değişmez sporcusu olacağı kanaatindeyiz. Şimdi Kahramanmaraş'ın yüz akı oldu. Her gittiği müsabakada müthiş müsabakalar çıkarıyor. Gururluyuz, atıcılık

branşında Türkiye'nin böyle bir sporcu kazanması bizi sevindiriyor" dedi.

Atıcılık İl Temsilcisi Fahri Gemci ise taramalar sonunda Safiye'yi spora kazandırdıklarını belirterek, "O gerçekten bizim için bir elmas. Gelecekte çok daha iyi başarılar elde edeceğine inanıyorum. Biz Safiye'yi 2016 olimpiyatlarına hazırlıyorduk ancak o çok üst düzey performanslar gösterdi ve olimpiyat kotası alan milli atıcı Nihan Kantarcı'nın yedeği oldu. İnşallah Safiye'nin de olimpiyat kotası alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Elde ettiği başarıdan duyduğu mutluluğu dile getiren Sarıtürk'te bu başarılarını uluslar arası klasmanlarda sürdürmek istediğini söyledi. İlk aldığı madalyanın ise kendisi açısından ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Sarıtürk, şöyle konuştu:

"Şimdi de olimpiyat yolunda ilerlediğimi düşünüyorum. İnşallah kota alıp bende gideceğim olimpiyatlara. Orada derece yapacağımı umuyorum. Şimdi Nihan ablamla beraber gitme imkanım var. O imkan bana verilirse gerçekten yapacağıma inanıyorum. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu rekor için kendimi çok zorlamadım ama yapacağıma inanıyordum. Hocam 'senin rakibin yok derece yapacağından eminiz' dedi. Bende onların umudunu kırmadım ve rekoru kırdım. Gerçekten çok mutluyum."

Toplantının sonunda Sarıtürk'ü kutlayan Kabakçı, milli atıcıya altın taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber