Dumlupınar Üniversitesi 'Resim Çalıştayı' başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen 'Resim Çalıştayı' Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin katılımı ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon'da yapılan 'Resim Çalıştayı'nda konuşan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Altınkurt, "30 Nisan - 04 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dumlupınar Üniversitesi Resim Çalıştayı ile akademik ve sanatsal deneyimleri paylaşmayı istiyoruz. Fakülteler arası işbirliği yapmak, öğrencilerin sanatsal deneyimlerine katkıda bulunmak ve gelecek için nitelikli sanat yapıtları üretimine ortam hazırlamak için böyle bir organizasyon hazırladık." dedi.

Resmin özelliğinin, konuşmaları resmede bilmek, bir saatlik konuşmayı bir sayfaya sıkıştırabilmek olduğunu ve en azından kendisinin böyle bildiğini ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Ressamlık resmedebilmek, günü anlatabilmek ve günü geleceğe taşıyabilmek. Hepsi muhteşem, içten gelen ruh yansımalarının o fırçalarınıza inmesi oradan da resme yansıması. Hakikaten günümüze baktığımızda basın yayın organları, iletişim organları tamamen resim kullanıyor. Aslında tam günümüzün işidir resim yapmak. Sıkmadan anlatabilmek. Burada ressam sizler oluyorsunuz. Bazı insanlar diyor ki ben fotoğrafı çektim resmi yaptım bu kadar yeter. İnanın o resmi çekebilmek o fotoğrafı yapabilmek o kadar zor ki. Bunun Kütahya'da olmasını çok önemsiyorum. Bu çalıştay, ilimize, üniversitemize, ülkemize ve dünyamıza, ressam severlere hayırlı olsun." diye konuştu.

Resim Çalıştayı'na Anadolu, Ankara, Dokuz Eylül, Gazi, Hacettepe, Işık, Marmara, Mersin, Selçuk, Yeni Yüzyıl ve Okan Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde görev yapan sanatçı ve akademisyenler katılıyor.

Konuşmaların ardından DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Resim Çalıştayı'na katkılarından dolayı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve bazı katılımcılara plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber