?Atıkların değerlendirilmesi çevreyi korur'

Prof. Dr. Mustafa Özyurt, atık dönüşümünün dünyaya ve insan yaşamına önemli katkılar sağladığını belirterek, atıkların değerlendirilmesiyle çevrenin de korunmuş olacağını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Ticaret Odası (ATO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, 'Atık Geri Dönüşümü ve Çevre Semineri' düzenledi. ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen seminere iş dünyası, akademisyen ve çevre örgütleri yoğun katılım gösterdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer, çevrenin tarihsel gelişim süreci ve bugün gelinen durumu özetledi. Yüceer, atık dönüşümünün yaşanabilir bir dünya için taşıdığı hayati önemi vurguladı.

Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özyurt ise çevrenin en önemli alanlarından olan atık dönüşümünün dünyaya ve insan yaşamına sağlayacağı katkılar üzerinde durdu. Bölgenin en önemli tarım ürünlerinden narenciye atıklarından sitrik asit ve hayvan yemi üretildiğini hatırlatan Özyurt, istenen çalışmaların yapılması halinde atıklarla ürün bazında katma değer elde edileceği gibi çevre kirliliğinin de en alt seviyede tutulabileceğini bildirdi.

Seminer sonunda etkinliğin hatırasına konuşmacılar Prof. Dr. Ahmet Yüceer ve Prof. Dr. Mustafa Özyurt'a Adana Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Nevruz, Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan rölyefi sundu. Toplantıya gösterilen ilginin çevre bilincinin gelişimi açısından sevindirici olduğunu ifade eden Nevruz, ATO'nun bugüne kadar çevre konusundaki etkinliklere verdiği desteklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber