Çeber'in koğuşunda keşif yapılacak

Engin Çeber'in işkence ve kötü muamele sonucu öldüğü iddiasına ilişkin davada, Metris Cezaevi'ndeki koğuşta keşif yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın, Nihat Kızılkaya ve Sami Ergazi ile 15 tutuksuz sanık katıldı. Engin Çeber'in kardeşleri Erdal ve Erdem Tekin ile annesi Kamile Tekin de duruşmada hazır bulundu.

Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde ''işkence ve kötü muamele'' sonucu öldüğü iddiasına ilişkin davaya bakan mahkeme, Çeber'in öldüğü belirtilen Metris Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda, tutuklu sanıklar ve taraf avukatlarının katılımıyla keşif yapılmasına karar verdi.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uyulmasına kararlaştıran mahkeme heyeti, Çeber'in kardeşi Erdal ve Erdem Tekin ile annesi Kamile Tekin'in davaya müdahillik talebini kabul etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suç vasfı, mevcut delil durumu göz önüne alınarak bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber