Yazıcı: MİT'e verdik

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2010 yılından sonra hazırladıkları hayali ihracat raporunun bir örneğini, terör örgütünün de hayali ihracattan faydalanmış olabileceğini düşünerek MİT'e verdiklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memleketi Rize'de bir dizi incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkandere İlçe Kaymakamlığı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bugün gerçekleştirilen hayali ihracat operasyonunda 40 kişinin gözaltına alınmasını değerlendiren Yazıcı, operasyonun Gümrükte değil gümrük tarafından gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu belirtti.

Yazıcı, terör örgütünün de işin içerisinde olmasından şüphelendiklerini ifade ederek, "İnternet sitelerine gümrükte büyük operasyon şeklinde düşmüş. Aslında bu Gümrüğün operasyonu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yürüttüğü bir çalışmanın sonucu, suçla mücadelede etmesi gereken savcılıkların talimatları doğrultusunda emniyet mensuplarının yaptığı bir operasyondur. Bu konunun başlangıcı 2010 yılına dayanıyor. Halkalı'da 'yavru beyanname' adı altında büyük kapsamlı bir inceleme başlatmıştık.

Bu kapsamda yapılan denetimler sonucu oradaki eylemlerin ucunun Esendere'ye uzandığını gördük. 100'ü aşkın firmanın yer aldığı çok boyutlu bir hayali ihracat, haksız bir KDV iadesi alma gibi uygulamalar vardı. Müfettişlerin hazırladığı raporun bir örneğini bizzat benim imzamla MASAK'a gönderdik. Kara paranın aklanması konusunun araştırılması için. Diğer bir örneğini ise, Terör örgütünün de buradan faydalanmış olabileceğini düşünerek MİT müsteşarlığına gönderdik. Bu çalışma sonucu operasyonlar başladı. Alınanlar arasında bir Gümrük görevlisi de var. Diğerleri daha çok gümrük müşavirleri ve mali müşavirlerdir" dedi.

Bakan Yazıcı açıklamasının ardından kendisine hediye edilen ahşap yayık ve yağlık hakkında bilgi verdi. Yazıcı, "Yaylamız yok ama dediler ki size bir yayık verelim. Bunda yoğurt çalkalanır. Yoğurttan yağ ayrılır. Ayranı da, yağıda çok güzel olur. Yaylalarda artık çok nadiren kullanılıyorlar. Artık teknolojik ürünler kullanılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber