Orta vadede yüzde 5 büyüme bekliyorum

Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Orta Vadeli Program'da 2012 yılı için yüzde 4 büyüme öngörülüyor, ancak ben yüzde 5 büyüme bekliyorum" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2. yıllık yatırım toplantısı için Dubai'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, burada yatırım toplantısı karşılama resepsiyonuna katıldı.

Çağlayan, resepsiyonun ardından Dubai Ticaret Odası Başkanı Al Ghurair ve Dubai'deki Türk işadamlarıyla görüştü.

İşadamlarını Türkiye'nin yurt dışındaki daimi temsilcileri olarak gördüklerini dile getiren Çağlayan, Türkiye'nin, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu ve bu başarının tüm ülkelerce yakından takip edildiğini ifade etti.

Yeni Teşvik Sistemi sayesinde yatırımcıların ciddi kazançlar elde edeceğini belirten Bakan Çağlayan, mali disipline verdikleri önem sayesinde Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin (AB) bir çok ülkesinden çok daha iyi noktalarda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Dünyanın önde gelen siyaset adamları Türkiye'yi yıldızı parlayan ülkelerden biri olarak gösteriyor. Orta Vadeli Program'da 2012 yılı için yüzde 4 büyüme öngörülüyor, ancak ben yüzde 5 büyüme bekliyorum. AB, 2011 yılında yüzde 1,5 büyüdü. Türkiye AB üyesi olsaydı AB'nin 2011 yılı büyümesi yüzde 1,5 değil, yüzde 1,8 olacaktı. Türkiye AB'nin büyümesine 0,3 oranında bir katkı verecekti.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber