Afyonkarahisar'da köylerin sorunları için 4 milyonluk ödenek ayrıldı

Afyonkarahisar'da bu yıl köylerin alt yapı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak 4 milyon 896 bin liralık ödenek ayrıldığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da görev yapan ilçe kaymakamları Köylerin Alt Yapısını Desteklenmesi (KÖYDES) yatırımlarını görüşmek üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, KÖYDES projeleri sayesinde köylerin gerek alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve üst yapı çalışmalarının kolaylıkla yapılabildiğini söyledi. Balkanlıoğlu, KÖYDES'in kaymakamlık için bir nimet olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, ?Yapılabilecek her türlü iş için bu kanalla gerekli destekler veriliyor. Eskiden biz bir projeyi hayata geçirmek için bir yıl bekliyorduk. Gerekli ödeneklerimiz yok. Bunun için siz proje üretin para bizden. Köylerin sorunlarını iyi takip edin. Yapılan iş ve işlemleri yerinde inceleyin.? dedi.

Hükümet tarafından susuz ve yolsuz köy bırakmamak amacıyla 2005 yılında yürürlüğe konan ve 2012 yılında da devam eden KÖYDES'te bugüne kadar 52 milyon 539 bin liralık destek sağlandığını belirten Balkanlıoğlu, bu yılda köylere 4 milyon 896 bin liralık kaynak ayrıldığını anlattı.

Toplantıda konuşan KÖYDES İl Koordinatörü İbrahim Okumuş da ilçelere aktarılan ödenek miktarı hakkında bilgi verdi. Okumuş, ayrılan ödeneklerde önceliğin bu yıl yol ve içme suyuna ayrılmasını istedi.

Toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim H.Demirsoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Özel İdaresi birim amirleri ve teknik personeli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber