EBİKO 2012'de Adana'yı Burç Öge İlköğretim okulu temsil edecek

Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nın 8.'sinin düzenleneceği EBİKO 2012′de, Adana'yı, Özel Burç Öge İlköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Yiğit Can Atılgan temsil edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da, 14?16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 8. EBİKO Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'na bu yıl 49 ülke ve 81 ilden toplam 7 bin 550 proje katılacak. Binlerce öğrenci arasında finale kalacak olan yaklaşık 100 öğrenci, 4 ayrı kategoride yarışacak. Adana'yı temsil eden Özel Burç Öge İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Yiğit Can Atılgan'ın projesi ilk 100′e girerek 'Eğitimde Bilişimin Yeri' kategorisinde yarışacak.

EBİKO 2012'de büyük finale katılmaya hak kazanan Yiğit Can Atılgan, böyle bir yarışmada okulunu temsil etmenin heyecan ve gururunu yaşadığını söyledi. Atılgan, ?Umarım finalde de iyi bir derece elde edip ilimizin ve okulumuzun başarılarına katkıda bulunmak istiyorum.? dedi.

Okul Müdürü Abdullah Akça ise Burç Okulları'nın tamamında olduğu gibi Burç Öğe'nin de olimpiyat ve proje çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Akça, ?Öğrencimiz Yiğit Can Atılgan, hem okulumuzu hem de Adana'yı en iyi şekilde temsil edecektir. Kendisine şimdiden başarılar dilerken, bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber