Akçakoca'da taksiciler bölge idare mahkemesine gidiyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Şoförler Odası Başkanı Tacettin Öztaş taksicilerin çalışma ruhsatları, LPG'li araçların park sorunu, emniyetin uyguladığı cezalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oda Başkanı Tacettin Öztaş taksicilerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztaş, ilçede 6'sı kent merkezinde olmak üzere 8 taksi durağı bulunduğunu, bu durakların Akçakoca Belediyesi tarafından birleştirilmek istendiğini belirterek, "Biz taksi duraklarının birleştirilmesine karşıyız. Biz bulunduğumuz yerde hizmet vermek istiyoruz. Bizim davamız yalnız ekmek parası için. Hiçbir yerde görüntü kirliliği yapmayan taksiler, bizim kentimizde ne oldu da görüntü kirliliği yapıyor. Belediye başkanı, oda başkanı ve zabıta amirliğinden oluşan 11 kişilik ekip kurduk ve bazı kararlar aldık. Bu karara hepimiz uyacaktık ama gördük ki bu kararlara uyulmadı. Taksicilere ait durak yapacaktı ve 3 yıl kira almayacaktı, bu olmadığı gibi durakları birleştirilmeye kalkıldı. Taksicilere katlı otoparkı gösterdi oysa otoparkın girişi var, çıkışı yok. Ayrıca 99 adet taksiden 70 tanesi Lpg'li. Bu araçların kapalı ortamda olması yasa gereği sakıncalıdır. Ben açık sahada depolamaya varım kapalı alanda değil" dedi.

Öztaş, taksicilerin çalışma ruhsatları ile ilgili sürenin dün

dolduğunu belirterek "Halen taksicilerin alt yapıları tamamlanmadı. Yerleri, konumları, çalışma şartları henüz tamamlanmadan çalışma ruhsatlarından dolayı emniyete şikayette bulunuluyor. Biz taksicilerin mağdur olmamaları için mücadele veriyoruz. Alt yapısı olmayan yere bu kadar kısa bir zamanda çalışma ruhsatların Nisan ayı sonu göstermenin çok acımasızca olduğunu görmekteyiz. Bizler eylemlerimize devam edeceğiz. Ben açık sahada depolanmaya evet, kapalı otoparka hayır, durakların birleştirilmesine hayır diyorum. Bu nedenle bölge idare mahkemesine gidiyoruz" diye konuştu.

Öztaş taksici esnafının modern bir hale getirmek için kendilerinin de çaba içinde olduklarını işaret ederek "Taksicilerimizi giyim, kuşam, İngilizce eğitimi vermek için çaba göstermek istiyoruz. Belediye Başkanımızdan bizlerle istişare edip hep birlikte bir ortak noktada buluşmak istiyoruz. Hepsi Akçakoca'mız içindir. Bizlerde taksicilerimizi modern bir esnaf haline getirmek için uğraş veriyoruz. 1971 yılında kurulan odamızın 350 üyesi bulunmaktadır 99 adet taksici esnafımız var, bunların ekmeği ile kimse oynayamaz gerekirse tekrar eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber